Icono del sitio OrientaRioja

5 claves que convierten a los parques tecnológicos en una oportunidad para nutrir el tejido empresarial

[ad_1]

Los parques científico-tecnológicos y los ecosistemas innovadores han demostrado ser entorns resilientes a la crisis derivada de la pandemia. Gràcies al seu caràcter innovador, així com a l’entorn col·laboratiu que rigueu aquests espais, els parcs científics-tecnològics espanyols han posicionat com a veritables vivers d’innovació. De fet, segons l’APTE (Asociación de Parques Científicos y Tecnológicos de España), el 2020, l’ocupació en els parcs va créixer un 3,3% respecte l’any anterior, el que es tradueix en 184.508 empleats i la necessitat de noves instal·lacions.

Prueba de ello es la Milla del Conocimiento Margarita Salas de Gijón. Un espai geogràfic on es troba l’ecosistema innovador de la ciutat, i que acoge a més de 180 empreses, centres tecnològics i de formació, un hospital universitari, i molts altres agents implicats en l’evolució de la ciència, la tecnologia, la cultura i el arte. Gràcies a l’ampliació, el parc contara amb 220.000 m2 de superfície bruta per a la instal·lació d’iniciatives de base innovadora, a més dels serveis terciaris que donaran cobertura a les necessitats de l’entorn.

Actualment, més de 10.000 professionals i 13.000 estudiants desenvolupen la seva activitat en aquest ecosistema que té com a denominador comú generació i transferència de coneixement. Per ello, aquesta ampliació, cubrirá las tendències de futur amb espais multifuncionals que faciliten la relació entre empreses i la captació de talent.

Però ¿què és el que fa que, a Espanya, parcs científics-tecnològics com aquest sean concebuts com a enclavaments essencials per nutrir el teixit empresarial i impulsar projectes innovadors? Los expertos de Gijón Impulsa, gestor del Parc Científic-Tecnològic que es troba al cor de la Milla, han analitzat les principals claus que posicionen a estos centres com a espais estratégicos.

Així, queda clar l’impacte positiu que genera parcs científics-tecnològics com el de la Milla del Conociment Margarita Salas. Amb l’objectiu principal de fomentar i impulsar el desenvolupament econòmic i la innovació del lloc en el que es troben, ecosistemes d’estes característiques nutren i construeixen un espai idoni per a la modernització empresarial i el desenvolupament de noves oportunitats en una gran diversitat d’àrees. Y lo hacen con la creación de puestos de trabajo de calidad, fomentant la investigació i alimentant el teixit empresarial. Aquest impacte no només té alcance local, sinó també nacional, ja que, els parcs que treballen en les claus comentades també seran capaços de posicionar a Espanya com un referent en les empreses internacionals que poden venir a localitzar i desenvolupar els seus projectes.

[ad_2]

Salir de la versión móvil