OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Ante la escasez de soldadores en España, Adecco formará gratuitamente a desempleados en este oficio


Pese a la elevada tasa de paró d’Espanya una de cada diez ofertes d’ocupació es queda sense cobrir per la falta de professionals qualificats i aquesta xifra arriba a ser major quan es parla de perfils com els soldats on no existeix personal qualificat d’acord amb els necessitats de les empreses.

Com a part del programa Adecco School (iniciativa gratuïta que té com a objectiu la captació i formació de perfils deficitaris amb tasa de paró de molt baixa, permetent la inserció en el mercat laboral a dessempleats i ajudant a les empreses a incorporar perfils qualificats d’alta demanda) s’ha firmat un acord amb l’empresa onubense Seabery per a la utilització de la seva solució de Realidad Aumentada, Soldamatic IE per a la formació de soldats d’acord amb les necessitats del sector industrial. Aquest programa busca facilitar a les empreses la incorporació de personal qualificat, a la vegada que ajuda a dessempleats a la seva incorporació al mercat laboral a través de diferents programes formatius.

Aquest acord posiciona a Adecco com a referent en innovació i compromès amb la societat/comunitat, que permet el desenvolupament de professionals qualificats per al seu accés al mercat laboral i ajuda a les empreses a la solució a un dels seus problemes majors que afecta directament a la productivitat.

Jesús Moreno, director regional de Adecco, senyala que “la industria española arrastra des de fa anys un problema important de falta de talent qualificat en certs perfils fonamentals per al seu correcte funcionament. És per ell que en Adecco estem formant gratuïtament a treballadors i desempleats en professionals que són deficitaris per a les empreses, ajudant a cerrar aquesta bretxa tant del treballador com del mercat laboral. Con este nou acord amb Seabery unificam dos aspectes clau del nostre mercat de treball: l’ús de les noves tecnologies en la formació per a l’ocupació i un necessari reskilling/upskilling dels treballadors més enfocat a les necessitats reals de la indústria”.

Tecnologia espanyola, desenvolupada per l’empresa Seabery, Soldamatic IE és una eina de Realidad Aumentada única al mercat que permet la formació de soldats d’acord amb els alts estàndards de qualitat exigits pel sector industrial, combinant tant pràctiques com continguts teòrics.

Para Basilio Marquínez, President Ejecutivo de Seabery: “La falta de soldados es un problema que afecta a la industrial a nivel mundial, no sólo a España, los jóvenes no se sienten atraídos. La utilització de Solamatic IE atrae als joves i la forma personal qualificada d’acord a les necessitats específiques del sector industrial, a la vegada que ajuda a reduir els elevadors costos del material necessari per a les pràctiques, així com els temps de formació, ja que amb la utilització de RA l’alumne passarà a desenvolupar pràctiques reals quan estigui format.”

La primera convocatòria s’està desenvolupant a la província d’Albacete, on els soldats són un dels perfils més deficitaris a la regió, i s’anirà ampliant al resto del territori nacional, fins a completar la formació d’un centenar de soldats. La durada d’aquests cursos de formació per a l’ocupació són 100 hores pràctiques en soldadura de les que 50 fan en simulació, amb la solució Soldamatic IE, i altres 50 en tallers col·laboradors.

¿Per què l’escola Adecco?
Com a intermediari de referència entre el talent i el teixit empresarial al nostre país, Adecco lleva anys detectant un important gap entre la formació de la mà d’obra espanyola i les necessitats reals de les empreses espanyoles. És per això que, des de fa anys, s’ha apostat per la formació i la capacitat d’aquells professionals més buscats per les empreses i que són deficitaris en el mercat laboral espanyol, ajudant a cerrar aquesta bretxa i fomentant la inserció/reinserció de persones. en situació de recerca activa d’ocupació.

Así nación la Adecco School: un programa orientat a la formació per a l’ocupació en categories de difícil cobertura (actualment existeixen quatre programes: formació per a carretillers, soldats, ajudants de cuina i agents telefònics) que promociona l’upskilling (posibilitat a categories i qualificació en qualsevol d’aquests 4 sectors fer un pla de desenvolupament) així com el reskilling (permitiendo a persones sense experiència prèvia en el sector formarse i adquirir unas destreses que li permetran ser empleable en aquesta activitat).

La finalitat d’aquest programa és doble: per un lado, ajudar a les persones a fomentar la seva empleabilitat; i per un altre, ajudar a les empreses a disposar de talent especialitzat en posicions estratègiques dins de la seva organització. L’enfocament és eminentemente pràctic, amb el 90% de les hores formatives de caràcter pràctic. Los resultados de la Adecco School son muy positivos pues el percentatge de col·locació dels alumnes que passen per la seva escola és superior al 70%.

La naturalesa més social del programa fa que la inscripció sigui gratuïta per als alumnes que, sense embargo, s’ha enfrontat prèviament a una avaluació per competències que es configura en el criteri principal de selecció dels participants.

Per formar part dels programes de l’escola Adecco és imprescindible estar registrat a la pàgina web d’Adecco: www.adecco.es/