OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

ASPY presenta ‘Work&Fit’, una app para prevenir los trastornos musculoesqueléticos en el trabajo


Coincidint amb la Setmana Europea de la Seguretat i la Salut en el Treball, amb lema es “Lugares de trabajo saludables” Relajemos las cargas “, Grupo ASPY presenta “Treballar i ajustar-se”, el seu nou producte destinat a la prevenció de trastorns musculoesquelètics a l’empresa.

Work & Fit és una aplicació, basada en la filosofia Kaizen, que recrea un gimnàs virtual per treballar els exercicis que mitiguen o eviten els trastorns musculoesquelètics mitjançant petits objectius i avaluant la seva consecució, tal i com es avança en el vídeo de presentació. “És un nou tipus de formació que combina la tecnologia i la gamificació i està pensada per a tots els perfils i treballs de treball. Els objectius principals d’aquest producte son identificar les lesions als treballadors que s’exposen, crear una cultura preventiva, preservar la salut laboral dels empleats i reduir l’absentisme laboral i les baixes a causa de les lesions musculoesquelètiques ”, assegura Alejandro Hernández, Product Manager de Formació de Grup ASPY.

L’estructura del programa Work & Fit està basada en la filosofia Kaizen (change for good) i es desenvoluparà mitjançant el cicle PDCA o rueda de Daming: planificar, executar, verificar i actuar. “La filosofia japonesa Kaizen, està enfocada a la millora contínua; y el objetivo es que logres convertir en hábito la realización de unas rutinas de calentamiento, estiramiento y fortalecimiento que te ayudarán a prevenir lesiones y dolores en tu día a día. ”

Zonas de dolor y rutina deportiva
El contingut del producte està integrat per un vídeo inicial explicatiu del funcionament de l’aplicació, un apartat especialitzat per al coneixement del TME (trastorns musculoesquelètics) i finalment un botó d’inici per personalitzar el pla d’entrenament en el que es pot elegir amb què la zona de dolor (codo, hombro, muñeca, espalda, etc.)

Una vegada marcada és aquesta zona de dolor, l’aplicació genera una especie de gimnàs virtual amb exercicis destinats a minimitzar els anys a la zona marcada. Aquests exercicis es tendran que repetiran cada dia durant un temps determinat per a què siguin efectius. Cada rutina i objectiu tindrà assignat un logro que es tendrà que superar. A més, l’usuari gana punts amb cada un dels vídeos que heu, independentment de que pertenezcan a diferents rutines. Així, l’evolució del seu avatar va lligar als punts aconseguits. “Para que una rutina pueda ser efectiva és necessari un compromís per part de l’usuari. Per això, creiem que a través de la gamificació pot ser més fàcil arribar al client i que compleixi amb els objectius ”.

Per a més informació sobre el producte, contactar amb el Product Manager de Formació en ASPY, Alejandro Hernández.

Tres de cada cinc treballadors de la UE sufren TME
Según la VI Encuesta Europea sobre las condiciones de trabajo, tres de cada cinco trabajadores europeos sufren trastornos musculoesqueléticos lo que provoca unas cifras de absentismo laboral muy elevadas en los estados miembros de la Unión.

El dolor d’espalda i el dolor en les extremitats superiors com a hombro, codo o muñeca son las más comunes a Europa. D’aquesta forma, els factors de risc relacionats amb aquests trastorns son: romandran sentats durant llargs períodes de temps (61%), es considera un risc nou o emergent de TME, l’elevació o desplaçament de persones o càrregues pesades (52%), la pressió temporal (45%) i les postures doloroses o extenuants (31%).

Sobre ASPY
ASPY és un dels principals operadors nacionals en prevenció de riscos, salut laboral i compliment normatiu. El seu equip compost per més de 1400 professionals, i els seus 220 punts de servei en totes les províncies espanyoles garanteixen als seus clients una atenció especialitzada i un assessorament tècnic i sanitari complet.

Més allà de la prevenció de riscos laborals el seu objectiu és millorar el cuidat de les persones i de les organitzacions. La seva incorporació a Atrys li permet actualitzar el concepte de medicina preventiva, ampliant l’oferta de serveis tant en ASPY Prevenció destinada a la salut laboral, com en ASPY Salut orientada a la salut privada.

Atrys, fundada el 2015, és una multinacional espanyola que brinda serveis de diagnòstic i tractament mèdic de precisió. Pionera en els àmbits de la telemedicina i de la radioteràpia d’última generació. Per a més informació, visiteu www.atryshealth.com.