OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Becas Fundación Adecco-General Assembly para formar a las personas más afectadas por la brecha digital

[ad_1]

La crisi de la COVID-19 ha accelerat el procés de transformació tecnològica en el que ja estava endinsat al mercat laboral. L’any passat s’ha posat de manifest la necessitat de digitalitzar els procediments en cada sector productiu, pel que fa, en aquest temps, les empreses han reforçat la recerca de perfils qualificats que han donat resposta a un mercat laboral cada vegada més lligat a la tecnologia.

En aquest context i sota l’esperit de “no deixar a ningú enrere”, la Fundació Adecco i l’Assemblea General han unit esforços amb l’objectiu de formar, durant aquest any, a 100 persones amb discapacitat, majors de 45 anys i en altres situacions de risc d’exclusió social, en habilitats digitals relacionades amb tres perfils molt demandats: anàlisi de dades, desenvolupament web y màrqueting digital.

Es tracta de la segona iniciativa d’impacte social de l’Assemblea General —entidad de formación con sede en Nueva York especializada en habilidades digitales— a España tras el ‘boot camp’ de programació de tres mesos del que es beneficiaran 15 persones amb discapacitat l’any 2020.

La bretxa digital, barrera per a la inclusió

Entendida com la desigualdad en l’accés, ús o impacte de les Noves Tecnologies, la bretxa digital planta importants retos tècnics, econòmics i socials per a persones amb discapacitat o en risc d’exclusió. Segons un informat realitzat per la Fundació Adecco i Keysihgt Tecnologies Spain, un 48% de les persones amb discapacitat manifiesta dificultats tècniques, d’accessibilitat, econòmiques i socials a l’ús de dispositius tecnològics; sense embargo, i al mateix temps, el 68% d’ells creu que aquest tipus d’avanços impulsarà el seu accés a l’ocupació.

Per cuestions generacionals, els professionals de més edat també estan especialment exposats a la bretxa digital: presenten majors dificultats en l’ús de les noves tecnologies que els natius digitals, que es converteixen en un nou factor d’exclusió que l’aleja de l’ocupació estable. Hi ha que tenir en compte que l’adquisició d’habilitats i coneixements que possibiliten l’ús correcte i eficient de les tecnologies de la informació resulta fonamental en un entorn en el que la majoria dels llocs exigents, a menys, intuïció tecnològica.

Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco, assegura que “la revolució digital que vivim està disparando la demanda d’aquest tipus de perfils professionals: A través d’estas beques volem contribuir a mitigar la bretxa digital permetent, sobre tot, que el factor econòmic no exclou a les persones amb discapacitat ni a. aquellas en riesgo de exclusión de los empleos emergentes. Tampoco hem de olvidar el talento sénior, cuya reconversión depenen en gran medida de l’aprenentatge de noves habilitats digitals. Tenim que avançar cap a un futur inclusiu en el que aquestes persones tinguin presència en el sector tecnològic, on actualment es troben infrarrepresentades”.

Formació d’alt impacte
Cada un dels cursos abonats per la Fundació Adecco i Assemblea General per a l’any 2022 està valorat en 6000 euros. La convocatòria inclou quatre cursos, cada un de 12 setmanes de durada (84 sessions de 4 hores per setmana).

Un curs de Data Analytics per a 25 persones (com a mínim el 50% deberá contar amb certificat de discapacitat igual o superior al 33%).
-Fetxa: del 14 de febrer al 10 de juny (plaça d’inscripció oberta fins al 23 d’ener).
-Formació mínima: Grau Mitjà o Superior.
-Se requereixen coneixements mitjans d’Excel, experiència mínima en àrees d’Administració, RRHH, Comercial, Màrqueting.
-Salides professionals: analista de dades, analista d’intel·ligència empresarial, analista d’operacions, executiu de màrqueting digital, analista d’audiència, etc.

Dos cursos de Desarrollador Web, cada uno de ellos dirigido a un grupo de 25 personas (como mínimo el 50% deberá contar con certificado de discapacidad igual o superior al 33%).
-Fechas: del 7 de març al 30 de juny (plaça d’inscripció oberta fins al 19 de febrer) i de setembre a desembre.
-Formació mínima requerida: secundària.
-Se requereixen coneixements bàsics de programació, però no és necessària experiència en el sector.
-Salides professionals: programador junior, desenvolupador frontal, desenvolupador web, desenvolupador java, CSS, desenvolupador HTML.

Un curs de Màrqueting Digital per a 25 persones (com a mínim el 50% deberá contar amb certificat de discapacitat igual o superior al 33%).
-Fecha: del 28 de març al 22 de juliol (plaça d’inscripció oberta fins al 7 de març).
-Formació mínima: Grau Mitjà o Superior.
-Se requereixen coneixements bàsics de màrqueting i experiència mínima en àrees de màrqueting, comunicació.
-Salides professionals: Google Analytics, executive SEO SEM, màrqueting assistant, màrqueting communication officer, màrqueting officer.

L’admissió de sol·licituds per als tres primers cursos ja està oberta, la quarta convocatòria s’anunciarà a la web, on els interessats també poden accedir a més informació i presentar la seva candidatura de forma virtual.

El compromís amb les normes d’assistència és un requisit imprescindible, ja que es tracta de cursos inmersius que requereixen gran flexibilitat horària per part dels alumnes.

[ad_2]