OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Crecer en tiempos de pandemia es posible


La franquicia de autoescuelas AUTIUS sap bé el que és créixer en temps de pandèmia. La marca, en ple procés d’expansió, ha obert 3 noves unitats en el que portem de 2021, aconseguint un total de nou centres. En març va obrir una nova unitat a Saragossa, la tercera de la marca en aquesta ciutat, en maig va arribar a la ciutat d’Osca i en els pròxims dies obrirà una nova franquícia a Pozuelo de Alarcón (Madrid)

AUTIUS és una franquícia d’autoescueles nacida el 2017 de la mà de Joaquín Grau, un enginyer aeronàutic que va voler apostar per un sector en el que la seva família té un recorregut de més de tres anys, amb un nou concepte d’autoescola adaptat al seu públic a a través de l’experiència de client, una forta implementació tecnològica i un mètode propi d’ensenyament que garanteix l’aprovació.

Precisament això és el que més valorarà els seus franquiciats a l’hora d’embarcar-se en l’aventura de tenir la seva pròpia autoescuela AUTIUS, a més de la seguretat i l’estabilitat que els aporta unir-se a una marca amb llarg recorregut i resultats demostrats.

És el cas d’Héctor i Eva, franquiciats a Saragossa, que van portar 5 anys vivint a Alemanya i van decidir que tenen el seu propi negoci franquiciant-se amb AUTIUS era la millor opció per tornar a Espanya. Així ho vaig fer, el juny de 2019, va obrir AUTIUS Actur i aquest any, coincidint amb el seu segon aniversari fent la seva matrícula número 1.000.

“Las ventajas que te aportas el franquiciarte con una marca frente a montar el negocio por tu cuenta son muchas. Al principi ja tens una imatge de marca que t’aportarà un montó de beneficis. Tienes el suport del centre des del principi, des de la formació inicial i després tot el recolzament continuat en el dia al dia. Toda la parte de marketing y de publicidad al alcance de tu mano hace que abras ya con una cifra de alumnos que por tu cuenta sería impensable conseguir ”. Eva Martínez, franquiciada de Saragossa.

A pesar d’haver estat diversos mesos tancats i amb els cotxes parats per conseqüència de la pandèmia, AUTIUS suposo adaptar-se ràpidament a la nova situació i decidir seguir amb l’activitat oferint la teòrica en línia per a que la gent pugui aprofitar aquest temps a casa i preparar-lo examen teòric. Tal va ser l’èxit de la formació en línia que ha vingut per quedar-se, junt amb els cursos presencials, i que ambdues modalitats consiguen llenar les places ofertades en la pràctica totalitat dels cursos que s’ofereixen.

También ha incentivado esta situación el hecho de que mucha gente que no tenía carnet se haya decidido a sacárselo oa retomarlo en preferencia del transporte público. Y es que desde que retomaron la actividad post confinamiento, en mayo de 2020, no han parado de aumentar el número de matrículas.

“Junio ​​del año pasado fue un auténtico boom. La gent tenia ganes de retomar la vida i l’activitat i sacar-se el carnet va ser alguna cosa que havien quedat pendent. Se nos juntó toda la gente que vino a matricularse nueva más toda la gente que había hecho la teórica online durante el confinamiento y que ya estaba preparado para ir a examen más toda la gente que se había quedado en medios en el proceso o punto de ir a examen teórico o práctico ”apunta su responsable de Marketing, Marta Gómez.

AUTIUS treballa amb un mètode propi per a la teòrica de cotxe. Cursos intensius de 6 dies els dimarts, miércoles y jueves, dos horas al día durante dos semanas. En estos 6 dies els alumnes reben tota la formació teòrica que necessita saber. Este es el buque insignia de la marca y lo que sus alumnos más valoran. Continguts ordenats i estructurats en 6 bloques, grups tancats on tots empiezan de cero i avançen a la vegada, amb una data de començament i una data de fi i amb l’objectiu de que l’alumne avance el més ràpid possible en el seu procés de sacar el carnet. Clases dinàmiques, entretenides i interactives fan que els alumnes tinguin la sensació de no venir a classe, o al menys, no a la típica classe. Su aula en forma de grada es característica d’aquesta marca. Aquest mètode propi, junt a una imatge de marca fresca, desenfadat i juvenil i la facilitat de que l’alumne la gestió tot ell mateix des del seu espai personal, MY AUTIUS, es fa que pels seus centres més grans passin 500 alumnes a l’any.

Des del seu espai personal, els alumnes poden gestionar-los mismes la reserva de classes pràctiques i veure la seva evolució. La marca ofereix un sistema de preus variables en les seves classes pràctiques, en funció de la franja horària i la demanda, que permet una adaptació de preus al bols de cada alumne així com garantir una ocupació completa de les classes ofertes.

Des del departament de màrqueting es treballa en posicionar la marca per a que AUTIUS sea la autoescuela referent entre els joves en totes les ciutats on està present

AUTIUS en dades
Actualment AUTIUS té 9 centres repartits per tota Espanya, 46 professors, 13 persones en atenció al alumne i 28 Minis dando classes pràctiques. En algú dels seus centres més grans tenen fins a 10 professors a jornada completa. El 2021 la marca estima tancar amb una facturació global d’aproximadament 3 milions d’euros.

La última franquicia obrirà les seves portes en Pozuelo de Alarcón a principis d’octubre ja la seva càrrega estan Paco i Sonia. Paco és professor d’autoescuela i coneix bé AUTIUS pues durant més d’un any va ser professor a la seva seu d’Argüelles. Tras conèixer la marca des de dins, ver com treballen i els resultats que obté, ha decidit donar el pas de muntar el seu propi AUTIUS junt a la seva parella a la ciutat de Pozuelo de Alarcón.

Aquesta última obertura s’enmarca dins del pla d’expansió que la marca té des que va obrir la seva primera unitat l’any 2017 i que contínua amb la selecció de franquícies que va voler emprendre el seu propi negoci en un sector estable i de la mà d’una marca consolidada y con unas cifras que multiplican por 6 el volumen de negocio de cualquier autoescuela tradicional.

Els requisits per obrir una franquícia d’autoescola AUTIUS son: ciutats de més de 30.000 habitants, locals de mínim 80 metres quadrats a zones primeres i mai dins de l’àrea d’influència del restant d’autoescoles AUTIUS. Des de la marca oferint tot el suport i assessorament necessari: cerca del local, estudi del mercat de la zona i competència i posicionament de la marca a la ciutat.