OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Dejar atrás la gran ciudad y volver a las raíces, según Nerea, nueva empleada de Alternatic


Amb l’objectiu de lograr una major qualitat de vida, son moltes les persones que decideixen regresar als seus llocs d’origen en l’entorn rural. Motius relacionats amb el ritme frenètic de les ciutats, l’elevat trànsit o el preferir estar a prop de la família poden ocasionar en les urbanitats un canvi de mentalitat.

Es el cas de Nerea Leal, Ingeniera Informàtica amb un Màster en Direcció i Enginyeria de Sitios Web i nacida a Calanda (Terol). Nerea ha incorporat des de fa poc més d’un mes a Alternative, amb seu a Alcanyís, empresa dedicada a les telecomunicacions i que ofereix serveis en telefonia mòbil, telèfons fixos i internet en el medi rural.

La història de Nerea, de 30 anys d’edat, pot aparèixer a altres casos d’aposta per la vida en una petita població. També pot ser inspiradora per a aquelles persones que es planten un canvi d’aquest estil. A continuació, els detalls que van determinar el pas de canviar Saragossa per Calanda, la seva experiència i el que està suponent per a ella, però també per a la seva família, el fet d’haver regresat a l’entorn rural.

Lo que supone tornar a Calanda
Nerea Leal ha regresat amb tota la seva família (el seu marit i la seva filla de 8 mesos). Afirma que le encanta que su niña tenga la familia tan cerca. “Hemos passat de tener a sus abuelos, sus tíos y sus primos demasiado lejos a contar con un contacto familiar diario. El fet de poder veure’ns tant i tan fàcilment suposa per a mi una recàrrega d’energia contínua ”, comenta Nerea. La família encara està acabant d’ordenar els seus ensers. Empezaron la mudanza la primera setmana de setembre, i des de llavors, tots valoraran diferents aspectes positius de la vida en el món rural com, per exemple, podríem disposar més del seu entorn i poder passar més temps a l’aire lliure del que gaudirem a Saragossa.

La importància de poder treballar a Alcanyís
Nerea, a més, es troba verdaderament afortunada d’haver trobat un ús en una empresa com a alternativa. Aquesta empleada del departament de suport de l’empresa d’Alcanyís valora treballar en una companyia que persegueix la millora de l’entorn rural en el que nació i viu tota la seva família. Nerea també aprecia que, a través dels serveis que ofereix Alternativa de telefonia i internet, la seva empresa contribueix a l’establiment de nova població i la generació de nous empleos a la zona.

“Durant els once anys que viví a Saragossa, l’únic que em va aturar a la ciutat era el treball. Quan la nostra filla, en plena pandèmia i confinaments, ens plantem com afrontar la nova situació, per lo que al trobar un lloc de treball en Alternative, no me lo pensé dos veces y decidir regresar a mi tierra ”. Para esta turolense, otro punto a favor del cambio del mundo urbanita al rural es el tráfico. un desplaçament de 15 minuts, durant el qual no es troba atascos.

Las ventajas que tiene vivir en Calanda
Amb els seus gairebé 4.000 habitants, Calanda disposa de tots els serveis. A més, a diferència del que succeeix en una ciutat com Saragossa, hi ha grans nuclis familiars i la relació entre amics o veïns és més cercana de la que es estableix en qualsevol ciutat. Nerea Leal, mare de família, també troba una ventaja la llibertat dels nens per a sols, conforme crecen, pel carrer. Nerea lo considera un punto realmente positivo respecto al que supone vivir en una gran población como Zaragoza.

¿Una experiència recomanable?
“¡Si, sin duda!”, Afirma entusiasta la empleada de Alternatic ”. “La meva formació i experiència em van obrir les portes a un nou desafiament professional al meu poble. A més, el fet de tenir-me fills ha canviat el punt de vista. No ens falta de res ni en Calanda ni en Alcanyís, disposem d’igual accés a tots els serveis ja qualsevol estudi fins a l’etapa universitària. Yo misma estudié en el pueblo y me fui a seguir con los estudios fuera de él, cosa que no em ha provocat cap problema ni em ha privat de cap oportunitat ”.

Nerea també comenta que un dels arguments que ha escoltat més a menut és el de que en el poble no va a tenir tot el que tenia a Saragossa. Una vegada en Calanda, ha podit comprobar que en aquesta població no els falta de res, tenen tots els serveis i, encima, guanyen en qualitat de vida respecte a la ciutat.

Una visió de futur …
“Ya no me veo viviendo en otro sitio. Lo que me ha devuelto a mi pueblo no lo cambio por nada. Vivir junt a mi familia ya mis amigos hace que la vida sea más fácil y que te puedas plantar tener más hijos, cosa que estant a Saragossa haguéssim descartat per complet ”, conclogué l’entrevista.

En definitiva, amb aquest cas es comprèn que resulta vital que les companyies es demanin pel futur i per treballs de treball adaptats als nous temps per evitar el fenòmen de l’Espanya vaciada. També que s’aplica pel món rural, contribuint al desenvolupament del mateix. Amb l’objectiu d’aconseguir una major qualitat de vida, moltes son les persones, com Nerea, que opten per regresar als seus llocs d’origen. En aquesta línia, el treball d’empreses com a Alternatiu, és dir, les empreses afincades en el medi rural, haurien d’oferir atractius atractius que contribueixen a la conciliació, al suport a la dona, al desenvolupament i, per suposat, a lluitar contra la despoblació.