OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Edifica supera los 11.000 visitantes, un 60% más que en la edición anterior

[ad_1]

Edifica ha tancat les seves portes comptabilitzant més de 11.000 visitants, cifra que supera en un 60% els assistents de l’edició anterior de 2018. La cifra suposa tot un èxit i “evidència el gran interès i compromís que demuestra el ciutadà per unes construccions més sostenibles i saludables”, declara Koldo Monreal, director del encuentro . Més de 2.000 persones segueixen la retransmissió per transmissió i també en les restes 750.000 persones han visualitzat les publicacions siendo Edifica trending topic al sector durant tota la setmana.

A lo largo de tres días la Ciudadela de Pamplona se convirtió en epicentro de l’edificación sostenible. Edifica, impulsada pel Consorci Passivhaus i va portar a cap gràcies a la col·laboració del Govern de Navarra, l’Ajuntament de Pamplona i Nasuvinsa, també va comptar amb el patrocini d’Acciona, així com amb la col·laboració dels líders de la construcció sostenible a nivell nacional e internacional.

Des que s’inaugura de la mà de les autoritats autonòmiques i locals, tuvieron lloc 15 ponències de debat i magistrals. Las mesas de debate se llevaron a cabo en la Sala de Armas durant dos dies amb la finalitat de difondre les millors pràctiques i estratègies de sostenibilitat per a l’edificació.

Conclusions
Durante los días de debate se han podido escuchar reflexiones interesantes por parte personalidades del sector político nacional, de los principales colegios y gremios del sector de l’edificación i també del camp de la sostenibilitat i l’educació. Ha enregistrat el paper rellevant que tenen els edificis com a node energètic de la qualitat i la importància que tindran com a peça clau per a la industrialització d’aquestes. El 70% de la població mundial viu en ciutats i és per ello, i poniendo énfasis en el deteriorat que està el parqué immobiliari d’Espanya, que és urgent destinar part dels fons europeus anunciats per millorar l’eficiència energètica i rehabilitar. És necessari per al procés de transformació actual.

Las rehabilitaciones están en el punto de mira y es urgente potenciarlas e incluir todos aquellos elementos que son claves para la mejora sostenible del edificio. Els edificis son claus en els avions de rehabilitació ja que son els majors generadors d’energia. L’objectiu és aconseguir que les persones tinguin millor qualitat de vida amb unes reformes eficients. Tot ello passa per convencer al propietari i fer la pedagogia necessària per a que entengui la necessitat de l’ello. També es ha posat en alarma en més d’una ponència la carència de mà d’obra qualificada i formada per dur a terme.

L’energia fotovoltaica s’ha confirmat com el tipus d’energia que millor encaja en la integració urbana. Amb l’augment del preu de la llum és indudable que fomenta l’autoconsum de les renovables, encara que avui dia encara no hi ha limitacions. Com a alternatives s’ha destacat la biomasa i l’aerotermia com a bones opcions, així com la solar tèrmica, però el manteniment d’aquesta és més complicat.

Se echan en falta campañas para sensibilizar la movilidad sostenible, según los expertos, y de este modo empújar más la transición ecológica y esto requiere de tiempo y esfuerzo, así como de inversión económica. Los puntos de recarga urbanos hoy día no son rentables y se ha recalcado que quitar el coche de gasolina no es la solució, sinó que el desitjable es redueix l’ús del cotxe.

La escasa presència de la dona al món de la construcció es va fer patent enregistrant que tan sols hi ha un 8,4% de dones al sector. Aquest moment de transformació és ideal per aprofitar-lo i així fomentar la igualtat de gènere i atraure talent femení. Bajo esta pretensión se ha presentado la alianza Cimientos de Igualdad promovido por el Observatorio 2030 del CSCAE, la Asociación Española de [email protected] y [email protected] EJE & CON, BMI Group i el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports. La finalitat de l’ello aconseguirà diversificar més el talent femení en més òrgans de decisió i delegar en el lloc posat que ha confirmat que hi ha estudis que indiquen la gran influència que hi ha de dones en el sector de la sostenibilitat.

En el camp de l’eficiència energètica el reto sigue no solament construeix ECCN, sinó lograr que els edificis siguen de balance positiu. Des del Consorci Passivhaus es ha recalcat el treball que fa per aconseguir això i es remarca la importància de l’acompanyament en el projecte. Hay que hacer una gran labor pedagógica al comprador para que este separa lo que está adquiriendo, los recursos de los que dispone y como se han de consumir para hacer un uso eficiente.

Otro de los puntos importantes en estas mensas de debate ha sido la salud y todo lo que se puede hacer para mejorarla. Se ha enregistrat que la ventilació en important i necessària en temps de COVID, però no hi ha que olvidar que l’aire exterior està molt contaminat i davant això el millor és filtrar. Actualment han mort en el món 8 milions de persones per mala qualitat de l’aire posat que a diari respirem contaminants interns i externs i el fet que sigui necessari tenir una bona garantia de qualitat de l’aire també per prevenir al·lèrgies. Es calcula que el 40% de la població va a ser al·lèrgica en els propers anys.

Es moment de marcar estratègies i pensar que hi ha que rehabilitar abans que construir. També la descarbonització és un objectiu marcat posat que a Espanya hi ha edificis obsolets i segons les exigències actuals tenen que siguin intervinguts de manera inminent. Hi ha que canviar de mentalitat i veure la rehabilitació com una oportunitat. Hay que implicar a todos los actores del sector y sociedad para que las generaciones futuras quieran elegir tener una casa eficiente.

Hablado de industrialización el panorama no ha sido del todo optimista y se ha reconocido que no está preparado y que no se cuenta con las herramientas necesarias ni tampoco se encuentra en plena digitalización, se va por el buen camino, pero falta atraer a más jóvenes. con talento. De tots els modes, s’ha augurat que en un lustro les coses hagin canviat molt i el panorama serà totalment diferent.

Sobre Consorcio Passivhaus
El Consorcio Passivhaus és una associació sense ànim de lucre que congrega actualment a 24 empreses de l’àmbit de la indústria, de la construcció i de la tecnologia totalment comprometides i disposa a liderar una construcció sostenible, de qualitat i saludable. Des del Consorci Passivhaus-ECCN es pren com a referència de qualitat el estàndard de construcció Passivhaus per arribar als edificis de consum gairebé nuls, edificis passius i edificis de balanceig net o positiu.

La missió i l’objectiu és, per un costat, accelerar l’arribada a l’usuari final dels edificis de consum gairebé nulo-passius i, per un altre costat, dinamitzar els actors presents al mercat de l’edificació per a que s’identifiqui amb el missatge i adquireix el mateix nivell de compromís cap a aquesta transformació del sector de la construcció. Es tracta d’un compromís amb les ciutats i els habitants.

El Consorci Passivhaus ofereix a l’usuari la informació necessària per complir amb les prestacions energètiques, confort i econòmiques exigibles en edificis nous i / o rehabilitats de consum gairebé nuls. La màxima de l’associació és apostar per productes que ofereixen un augment radical del benestar, del confort, de la salut i l’ahorro energètic a l’usuari. El conjunt d’empreses associades compte amb més de 30 productes amb certificat Passivhaus, estratègies empresarials acordes i un important volum d’obra ja realitzat de consum pasiu.

[ad_2]