Icono del sitio OrientaRioja

Educación financiera: los españoles sólo ahorran el 7% de sus ingresos

[ad_1]

El 44% de la población española no ahorra y el ahorrador medio solo reserva el 7% de su salario a este fin. Teniendo en cuenta que el salario medio neto en 2021 es va situar en torno a los 1.670 euros, estalviem un mitjà de 117 euros al mes. Així ho destaca el nou Programa de Finances Personals desenvolupat per Fintonic, tras analitzar les carències que té la població a Espanya en matèria d’educació financera. Segons els experts d’aquest programa, el percentatge d’estalvi mínim mensual hauria de situar-se en torn al 20% dels ingressos. Per baix d’aquest límit es posa en risc el benestar financer amb les conseqüències que té, tant a nivell econòmic com social.

“Desde Fintonic tenim la missió de millorar el Bienestar Financiero de la población. Aquest és un programa pioner per ajudar a qualsevol persona, amb independència de la seva formació i amb ajuda d’experts en finances personals, pugui tenir un major control sobre les seves finances, ahorre, obtenir més ingressos i reduir les seves deudes”, afirma Lupina Iturriaga, fundadora i Co-CEO de Fintonic.

El Programa de Finances Personales suposa un avenç important en l’educació financera de la societat espanyola, en la que tradicionalment aquesta matèria ha estat relegada en totes les etapes formatives.

Sense embargo, un major coneixement de com han de gestionar les finances personals està directament relacionat amb l’augment dels ingressos i de la capacitat d’estalvi. Un benestar financer que es traduirà en estabilitat i una major solvència davant possibles escenaris negatius, així com una millor salut mental, les finances unipersonals i l’estructura econòmica familiar són dos de les principals causes d’estrés al nostre país.

El Programa de Finances Personales de Fintonic, aplicació que acumula en els seus 10 anys de trajectòria més d’un milió d’usuaris, és possible que no millorin els seus ingressos i estalvis. A més, ocho de cada diez reducen les seves deudes i inclòs el liquidan i set de cada diez milloren el control que tenen sobre el seu diners.

Indicadors d’educació financera
El ahorro és un dels principals indicadors del nivell d’educació financera d’una societat i, lligat a ell, es troba la capacitat de previsió que tenen les persones respecte al seu futur. En aquest sentit, és important destacar que a Espanya només un 5% dels menors de 35 anys compte amb un pla de pensions.

A més de l’eslora, el Programa de Finances Personals de Fintonic ha identificat altres tres àmbits en els que té més incidència la falta d’educació financera. Així, el desconeixement de l’economia domèstica i de com és el perfil financer és un altre dels indicadors a tenir en compte. En nuestro país, no vigilar las cuentas bancarias es traducir en que en torno al 5% de la población se enfrenta a una situación descubierto al menos una vez al mes.

Per un altre lado, la falta de sobre els quadres han de ser les condicions d’un crèdit i fins a on ha d’arribar a l’endeudamiento està darrere de multitud de problemes relacionats amb l’estabilitat de l’entorn familiar. Els experts de Fintonic recomanen no destinar el pagament de préstecs més del 30% dels ingressos. A més, llamen l’atenció sobre la desinformació que existeix al voltant dels conceptes bàsics com el TIN i el TAE, o l’interès compost.

La inversió i les diferents possibilitats que existeixen és el quart punt crític que destaquen els experts de Fintonic i també una de les principals assignatures pendents de la majoria de les persones. “En la estrategia de inversión del dinero estalviat és molt important comptar amb un fons d’emergència equivalent als ingressos d’entre 3 i 6 mesos i, en qualsevol cas, ha de ser líquid”, assegura Lupina Iturriaga, fundadora i co-CEO de Fintonic. .

Educació financera en l’àmbit laboral
Més productivitat i compromís i tasas d’absentisme laboral més reduïdes són els beneficis més importants de promoure l’educació financera en l’entorn de treball. Així ho posa de manifest el Programa de Finances Personals de Fintonic que estima que 8 de cada 10 empleats valoran positivament les seves organitzacions les proporcionen l’educació financera entre les opcions formatives.

Segons aquest Programa, dins de l’estratègia ESG (Enviromental, Social i Governance) de les companyies ha de prioritzar la promoció de l’educació financera entre les seves plantilles, amb especial atenció a la inclusió financera com a eina per contribuir als objectius ODS.

“Un baix nivell d’educació financera provoca males decisions econòmiques i, com a conseqüència, l’augment del risc d’exclusió, les desigualdades i els problemes de convivència en el hogar”, assenyala Lupina Iturriaga.

Fintonic, l’aplicació per millorar el benestar financer
Fintonic és la plataforma líder en Solucions de crèdit i Benestar financer per a les persones. Amb aquest objectiu, s’associa amb les entitats bancàries per facilitar-lo acceso a un crèdit asequible i responsable basat en el risc real de cada personaa través del seu sistema 100% en línia i sense esforç, y centrándose a més a millorar la seva salut i educació financera. Fintonic empodera així a la creixent població de clients de la banca digitalitzada des de la seva aplicació intuïtiva i web.

Fintonic està compromès amb el Benestar financer de les persones per que puguin satisfer les seves necessitats i obligacions financeres, totes les decisions econòmiques que li permeten gaudir de la vida i se sientan segurs amb el seu futur.

Las Entitats Financieras que participen a la plataforma se beneficia, a la seva vegada, de la possibilitat d’oferir serveis amb una rendibilitat interessant i un conjunt de clients més amplis i qualificats, amb el suport d’una gran experiència digital. Les tecnologies de l’IA de Fintonic permeten a les Entitats aconseguir majors tasas d’aprovació experimentant a la vegada menors tasas de pèrdues, participant en la plataforma desenvolupada per Fintonic obtienen millors rendiments, menors tasas d’impago i reduir el risc de fraude.

Presente a Espanya, Xile i Mèxic, aquesta companyia s’ha consolidat com la major plataforma financera del mercado de habla hispana.

Fintonic fou la primera fintech espanyola que obtuvo l’autorització del Banc d’Espanya per prestar simultàniament serveis d’iniciació de pagaments i agregació de comptes regulats per PSD2.

L’equip de Fintonic està format per més de 152 professionals experts en el sector financer i en noves tecnologies. La companyia cuenta amb el respaldo de Ideon, Financial Solutions, Inception Capital, Onza Capital, Atresmedia, ING Group, PSN i altres socis particulars que aporten la seva experiència estratègica.

[ad_2]

Salir de la versión móvil