OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

El 5º Congreso de Compensación y Retribución destaca la importancia de la salud y el bienestar del empleado

[ad_1]

“Sed valientes a la hora de posar en marxa innovadoras formes de compensar i retribuir als empleats”. Amb aquesta frase retadora ha conclòs el 5º Congreso de Compensación y Retribución, celebrado en formato presencial a Espacio Rastro Madrid amb la participació de 30 experts i més de 150 persones. La frase, llançada per José Luis Tallón, CEO de RRHH Digital, ha resumit una intensa jornada en la que s’ha posat sobre la taula les últimes tendències en matèria de compensació laboral i retribució flexible.

L’esdeveniment ha contat amb les veus més autoritzades sobre la gestió del talent de companyies com EY, Nationale-Nederlanden, Aon, Enagás, Orange, SAP, GSK, Cepsa, Acciona o Evo Banco, entre altres. Y se ha mostrado la importancia de la salud, el bienestar y, incluso, la felicidad del empleado a la hora de que una empresa obtenga no solo un mejor clima laboral, sino también mayor rentabilidad, mayor eficiencia, menos absentismo y una mayor fidelización por part del principal stakeholder: el equipo, los empleados. Per aconseguir-ho, s’ha tractat especialment tot el relacionat amb el bé estar del personal en un món pospandémico. Com ha explicat Isamar Beneitez, responsable de Compensación y Beneficios en Nationale-Nederlanden: “Los beneficios han pasado ahora a un segundo plano. La retribució flexible i el bé estar de les persones són el que importa ara, perquè ha fet un canvi total a les polítiques de compensació i retribució”.

Salut física, salut mental i salut financera
La salut i el bé estar han estat molt presents al congrés. Així, Jaime Jiménez, CEO de Hastee, ha assegurat que la salut financera és, actualment, “el benefici més desitjat del moment”. Y ha explicado que dos tercios de los empleados sufren algún tipo de “estrés financero”, pel que fa a la trucada retribució flexible es postula com una iniciativa interessant a l’hora d’evitar-ho. “Poder accedir al sol d’una manera flexible o ajudar des de l’empresa a l’esforç de l’empleat contribuïu a reduir aquest estrés”.

També s’ha debatit sobre com la política de compensació de les empreses pot ajudar a la salut mental i física dels empleats en un debat moderat per Alberto Berrocal, de Coonic, i en el que han participat companyies de la talla de Aon, Orange, Vitaldent i TherapyChat. En quant a la salut mental, se ha parlat de com es percep moltes vegades com un aspecte negatiu, perquè mostra debilitat, “quando en realitat de lo que es tracta de treure el millor d’un mateix i d’evitar problemes posteriors. Perquè, a més, hem d’haver recaigut i les empreses poden ajudar a evitar-les”.

La flexibilitat laboral també s’ha analitzat, després d’una pandèmia que va obligar a les empreses a teletrabajar. Algo que molts dels presents en el congrés ho consideren com a positiu, si bé la majoria ha apostat pels models híbrids. “Per que hagi compensació, la flexibilitat és el que més es valora ara mateix. Com creo espais nous donde la gent voldria venir a treballar perquè em ofereixen més coses, amb zones d’inspiració i de trobada. I analitzar després quins dies la gent elige acudir més a l’oficina o els quadres d’aquests espais són els que més s’utilitzen”, ha recomanat Mireia Ranera, vicepresidenta d’Incipy i responsable de RRHH. Ha coincidit amb Javier Verdeal, de L’Oreal, per quien “el lloc de treball s’ha convertit en algo fonamental per a les empreses, i ha d’aportar coses que atregui a la gent a venir, perquè també cal acudir a treballar”.

Tecnologia i sostenibilitat, altres formes de compensar i retribuir
La felicidad del empleado en una compañía es un aspecto del que también se ha hablado en profundidad en el evento, de la mano de Margarita Álvarez, fundadora de Working for Happiness y que resume la felicidad de empleado en nuevos aspectos: “Crecimiento, reconocimiento, deixar huella, innovació, salut financera, relacions socials, propòsit, disfrute i equilibri entre la vida laboral i personal”. Y ha llançat una pregunta a l’aire: “¿Cómo podemos ser felices si no som felices en el sitio en el que pasamos, al menos, un tercio de nuestra vida, como es el puesto de trabajo?”.

A esa felicitat també pot contribuir a la tecnologia, que s’ha tractat en una taula redonda sobre com dir adiós a les tareas tediosas i de com la tecnologia pot ajudar a millorar l’experiència de l’empleat i maximitzar el talent amb tareas que aporten de veritat valor. Per Olga Cecilia, de EY, “la cultura de la innovació és diferencial perquè ens permet millorar la gestió del talent”. S’ha parlat de “la eròtica de la tecnologia”, de com moltes vegades pot despertar el deseo d’aprendre i conèixer nous aspectes.

Y en cuanto a sostenibilidad, en un coloquio con voces autorizadas de compañías como Acciona Energía, Enagás y OHLA, s’ha incidit en la importància de dur a terme un cap “políticas retributives més sostenibles” i de com “totes les accions de compensació han de complir els Objetivos de Desarrollo Sostenible” fomentats des de Nacions Unides. Un exemple de com col·laborar a la salut del Planeta a la vegada que cuidem de la salut financera, mental i física del empleat.

L’esdeveniment, organitzat per RRHH Digital, ha contat amb EY com a patrocinador principal, i Aon, Cobee, Hastee, Nationale-Nederlanden, TherapyChat i Vitaldent com a patrocinadors, a més de la participació de l’Associació Espanyola de Directors de Recursos Humans (AEDRH). Íncipy és col·laborador del congrés, BMW Madrid és el cotxe oficial i Coonic és l’agència oficial de l’esdeveniment.

[ad_2]