OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

El emprendimiento como herramienta de innovación educativa según Logos International School

[ad_1]

En aquest sentit, Tere Lopez Barreiro, economista, professora titular d’Economia i coordinadora de les activitats d’emprenedoria en el colegio Logos International School de Las Rozas de Madrid, ha compartit la seva experiència i ha parlat sobre com treballa l’emprenedoria a l’aula.

“El emprendimiento implica la búsqueda de soluciones a problemas detectados al nuestro alrededor. Entiendo el emprendimiento como una habilidad para solucionar problemas generando ideas creativas y alternativas. Amb l’emprenedoria en l’aula treballem habilitats com la creativitat, la comunicació, el treball en equip, la formació en valors i l’esperit esportiu. No es tracta de competir sense més, sinó aportar cada una de les seves habilitats. Així l’alumne es desenvolupa com a persona en una societat cada vegada més competitiva, en la que és important que els agrada conèixer les habilitats emprenedores i l’emprenedoria social.” —cuenta Tere Barreiro.

En Escola Internacional de Logos es desenvolupa i posa en valor la activitat emprenedora des del 2016, any en que es va implantar el «Proyecto Emprende» en les seves aules. Així el emprendimiento ha creixent cada any i de forma progressiva des de llavors. En 3º d’ESO els alumnes tenen el seu primer contacte amb la temàtica en la matèria de Tecnologia. Després, a 4º de l’ESO es treballa l’emprenedoria dins de l’assignatura d’Economia, matèria obligatòria per a tots els alumnes. Desarrollan en equips un projecte d’emprenedoria sostenible durant el segon trimestre.

En 1º i 2º de Batxillerat Internacional, dins de l’assignatura de gestió empresarial, els alumnes desenvolupen amb més detall el seu projecte emprenedor, donant solució a problemes detectats a la societat i amb la finalitat d’aportar valor social convertint-se en Worldshakers, joves amb causa, que passa a l’acció. Asimisme, s’imparteix com a activitat extraescolar en Logos el Taller de Jóvenes Emprenedors.

Com a fruit de tot aquest treball s’han desenvolupat al col·legi més de 40 projectes d’emprenedoria destacant Infoversity, RapiEATo, ShareEAT, DEREX CLINIC i PET DROPaquests últims amb reconeixements nacionals en concursos d’emprenedoria a nivell escolar.

Però, ¿cuál hauria de ser el treball del professional docent en aquesta àrea? Tere indica: “Com professora, mentora i supervisora ​​de projectes, el meu treball és guiar i coordinar als alumnes. Ells detecten els problemes i proposen les solucions. De ells son les idees i el projecte, per ell són capaços de desenvolupar-lo amb persistència, creativitat i dinamisme. Aprenen d’una altra manera i viven experiències úniques que mai olvidaran. Treballem els projectes amb eines com: elevator pitch, kanban, dafo, business canvas model, story telling, els seis sombreros per pensar, etc. i, a més, fem servir tecnologies com el disseny web o la creació de vídeos. “

En definitiva, en el Colegio Logos creen que les competències del Siglo XXI fan que l’emprenedoria i la competència emprenedora sea fonamental per al desenvolupament integral dels seus alumnes, per suposar sempre orientat des de l’enfocament de l’ensenyament i l’aprenentatge.

El Colegio Logos (Logos Nursery + Logos International School) és un colegio internacional i bilingüe, localitzat a la zona noroeste de Madridque està posicionat entre els 4 millors col·legis d’Espanya, segons el Ranking El Mundo 2022. Un col·legi que es basa en la internacionalització, en l’educació amb valors, la innovació educativa i l’esperit esportiu.

[ad_2]