OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

El Hospital Mutua Montañesa celebra su 50º aniversario asentado como referencia en salud laboral

[ad_1]

Mutua Montañesa, mútua col·laboradora amb la Seguretat Social número 7 i més d’un segle de vida dedicat a la gestió de la salut laboral de les seves empreses i treballadors protegits, ha celebrat avui l’acte de commemoració del 50º aniversari de l’Hospital Mutua Montañesa de Santander. .

L’esdeveniment ha tingut lloc en el saló d’actes de l’hospital al que han acudit els màxims representants de l’entitat, encapçalats pel seu president, Luis Miguel García Rodríguez, i el seu director gerent, Alberto Martínez Lebeña. Junto a ellos, miembros del gobierno regional, como son Paula Fernández Viaña, consellera de Presidència, Interior, Justícia i Acció Exterior, i Raúl Pesquera, conseller de Sanitat. També, personalitats de diferents àmbits de la societat, junts a mutualistes, representants d’altres mútues i d’AMAT. A més, l’alcaldessa de Santander, Gema Igual, ha volgut estar present en l’acte de la Mutua a través d’una felicitació virtual.

Durant l’esdeveniment, havia tingut ocasió de fer l’equilibri de les cinc dècades de la història del centre, des de la seva inauguració l’any 1972, i mostrar les principals instal·lacions d’un centre que s’ha convertit a la regió al nivell nacional. També s’han mostrat diferents testimonis de personal de l’hospital, que han ofert la part més humana de l’esdeveniment.

“Estem molt orgullosos de l’hospital i del seu equip humà”
El presidente de Mutua Montañesa, Luis Miguel García Rodríguez, s’ha mostrat satisfet en tot moment per l’hito que l’entitat ha aconseguit: “Estem molt orgullosos de l’hospital i, sobre tot, del seu equip, per la feina que es realitzen amb nuestros pacients. És el moment de agradecer a quiens han mantingut, a través de cinc dècades, un espíritu d’excel·lència i servei”. Y ha destacat dos atributs essencials de l’Hospital Mutua Montañesa. “L’equip humà, el cor de on sale la passió per l’aprenentatge i la professionalitat. Y el uso de los más innovadores medios tecnológicos y estructurales, que son la musculatura necesaria para mantener en pleno rendimiento el corazón”.

La alcaldesa de la ciutat, Gema Igual, també ha querido felicitar al centre per la nova etapa que supone el medio siglo: “Mi felicitación es de parte de toda la ciudad por una trayectoria intachable cuidando de la salud de los trabajadores. Y gracias per vuestro compromís per la RSC, amb el que també devolvéis a la societat part del que recibís. Sois una mútua molt querida pels cántabros y los santanderinos”.

Per la seva part, Paula Fernández Viaña, consellera de Presidència, Interior, Justícia i Acció Exterior, va fer referència als orígens de Mutua Montañesa, quan 22 socis, casi tots els miners, van suposar el germen de l’entitat “gràcies a la seva unió i el seu compromís”. solidari”. Y destacó que los 23.000 trabajadores del Gobierno cántabro están protegidos por la Mutua y por el hospital. “Pero no solo aquí, en vuestra terra, sinó que habéis portat la vista bon fer al resto de España y os habéis convertido en embajadores de nuestra tierra”.

Com colofón de l’acte, s’ha descobert la placa conmemorativa que deixarà constancia per a la posteritat d’aquest fet tan important per a Mutua Montañesa com el 50º aniversari del centre.

També va fer entrega del Premi de Fotografia, que ha recalat en Jaime Agüero per la seva imatge “Los colores de la Mutua”.

50 anys de continua evolució al servei de la societat cántabra
En aquests 50 anys d’història, l’Hospital Mutua Montañesa ha evolucionat i millora la seva atenció i qualitat assistencial, en part gràcies a la seva cultura de millora constant que es pot traslladar en una millora en els seus processos i instal·lacions.

Gràcies a ello, ja l’aposta de la direcció del centre per la tecnologia actual en l’actualitat serveis innovadors entre els que destaca la ressonància magnètica d’1,5 tesles, que permet realitzar diagnòstics molt més precisos; el laboratori de biomecànica, on monitoritzar certs paràmetres per determinar l’estat de la valoració funcional d’un pacient; treballs amb cèl·lules mare, amb l’objectiu d’obtenir una recuperació per part del pacient molt més eficient; l’ús d’un TAC (tomografía axial computarizada), que facilita la detecció de múltiples patologies; o la rehabilitació virtual a través del programari de rehabilitació gamificada Rehametrics, que ofereix una experiència d’usuari més intuïtiva.

En quant als equips mèdics, a l’hospital s’ha implantat com a rutina la realització periòdica de sessions clínicas entre els diferents professionals de Mutua Montañesa, amb l’objectiu de fer una puesta en comú i anàlisi de diferents casos, i intercambiar i consensuar decisions clínicas. que ayuden a la resolució dels mateixos.

Com ha resumit Alberto Martínez Lebeña, director gerente de Mutua Montañesa: “Moltes generacions han donat el millor de sí mateixs per aconseguir-ho que avui és un hospital de primer nivell i amb el millor equipament possible. Un equip compromès que permet visualitzar un futur fantàstic i prometedor, molt orientat a la tecnologia i oferir el valor diferencial, que és el nostre compromís”.

[ad_2]