OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Formarse como profesor ante el horizonte de las oposiciones en 2023


Entrar en el cos de professors, tenint en compte les multitudinàries ofertes d’ocupació pública que es troben donant en aquests anys, és un projecte cada vegada més viable. Cada dos anys es celebren les oposicions per a Secundària en pràcticament totes les comunitats de l’Estat. Y tras la convocatoria de este 2021, en la que se ha puesto de manifesto la gran necesidad de incrementar y reforzar las plantillas de docentes, el reto es ahora la gran cita en 2023.

Un any en el que l’Educació tornarà a estar al centre, i serà un nou objectiu prioritari per a milles i milles d’aspirants que ja estan preparant per hacerse amb una plaça en aquesta nova convocatòria d’oferta pública d’ocupació que gestiona cada govern autonòmic i per la que, per exemple, a Andalusia ja hi ha reservades 2.641 places. Ello està fent que es dispari com mai l’interès per estudiar el màster que habilita a titulats universitaris per a impartir classes en Secundària, Batxillerat, FP i en les Enseñanzas Artísticas, Deportivas y de Idiomas. En part per les secuelas de la crisis económica, que ha deixat en el paro o en precari a miles de treballadors, i en part, també, per la nutritiva oferta de convocatòries de places en aquests anys.

L’accés a les oposicions de Secundària té com a requisits específics estar en possessió del títol de Doctor, Llicenciat, Enginyer o Arquitecte, i contar amb el títol oficial de màster professorat. Un programa que és porta d’entrada a exercici professional en molt diverses especialitats, entre ellas Biología y Geología, Economía y Administración de Empresas, Educación Física, Filosofía, Informática, Lengua Castellana y Literatura, o Matemáticas, donde actualmente hay un déficit de profesorado importante que és necessari cubrir.

Amb opcions vía on line, semipresenciales, presenciales ya distancia, entre les que destaquen les que ofereixen la UNED, la UCM, la UPV / EHU o, en l’àmbit universitari privat, la UNIR, la VIU o la Universitat de Nebrija, l’antic CAP, avui anomenat ‘Màster en Formació del Professorat de Educación Secundaria Obligatoria y Bachillerato, Formació Professional i Enseñanzas de Idiomas ‘, és una via d’accés a oportunitats d’ocupació estable, després de la inversió de un any acadèmic de dedicació completa.

Es poden conèixer en detalls les opcions millor valorades de màster del professorat a través de l’explorador acadèmic OTONAUTA -otonauta.com-.