OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Generali, Grupo Juste, Fundación Mutua Madrileña, Fundación Orange y FCC ganadores de los Premios De&I

[ad_1]

Generali España, Grupo Juste, Fundación Mutua Madrileña, Fundación Orange i FCC han estat les empreses galardonadas en la quinta edició dels Premis de Diversidad, Equidad e Inclusión (De&I) otorgados per la Fundació Adecco y el Club d’Excel·lència en Sostenibilitat.

Un any més, autoritats, entitats premiades i jurades s’han citat al Club Financiero Génova per reconèixer i donar visibilitat a les millors pràctiques empresarials en matèria de diversitat, equitat i inclusió. Com en altres edicions, els premis s’han classificat en quatre categories: millor pla estratègic de diversitat, equitat i inclusió (esta vegada distingint entre gran empresa i pyme), millor iniciativa en inclusió laboral, millor pràctica en acció social i millor proposta per a la transformació cultural en diversitat, equitat i inclusió.

L’acte de lliurament de premis ha estat inaugurat per Isabel Castro, Secretaria de Estado de Migraciones, quien ha comentat que “totes les persones que aquí os trobàis sois un reflex del gran compromís de les empreses, entitats i agents socials, en el treball per la igualtat d’oportunitats, la inclusió, la innovació i la inserció sociolaboral de les persones que es troben en situació d’exclusió”. El Ministerio d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions té, en la seva pròpia esència, aquest objectiu. És important que treballem tots junts per garantir els drets i les oportunitats de totes les persones i, amb especial atenció, de les més vulnerables. Nadie puede quedar atrás”, ha subrayado la secretaria de Estado.

A continuació, Enrique Sánchez, president de la Fundació Adecco, ha explicat que: “les empreses són agents fonamentals per avançar cap a la consecució de les ODS i, per tant, cap a societats més justes, competitives i resilients. Queremos que aquests premis sirvan d’estímul per al teixit empresarial siga implicant-se en els grans retocs socials, que tanta importància cobran en aquest escenari de crisi cícliques que acentúen la desigualdad. Hoy atravesem un clima d’incertesa en la col·laboració de les empreses és més important que mai per no deixar a ningú enrere”.

Per la seva part, Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco, ha afegit que: “Desde la Fundació Adecco tenim la suerte de contar amb socis implicats i compromesos en retos de primer ordre com la inclusió laboral de totes les persones o la reducció de les desigualdades. Aquests premis son la perfecta ocasió per reconèixer iniciatives que han aconseguit l’excel·lència en el seu desenvolupament i gestió i que contribuiran, sense duda alguna, a la construcció d’una societat més justa, econòmica i igualitària”.

Per darrer, Juan Alfaro, secretari general del Club d’Excel·lència en Sostenibilitat ha subrayado que: “La V Edición de los Premios de Diversidad, Equidad e Inclusión de Fundación Adecco y del Club de Excelencia en Sostenibilidad pone en relieve lo estratégico en esta materia. Hem vist i analitzat a les candidatures presentades la gran quantitat i diversitat de propostes que s’exposen per part de les grans empreses, pymes i emprenedors, a més d’iniciatives d’inclusió sociolaboral. Esto posa en valor la importancia que tiene nuestro país en la materia y el progreso en la innovación de todas las prácticas que estemos distribuyendo gracias al reconocimiento en estos premios”.

Categories premiades i ganadores
Bajo la presidencia de Honor de SS.MM los Reyes de España, s’ha constituït un jurat format per Carmen Alsina, Dircom de CEOE; Lourdes López, directora general de Becton Dickinson; Iñigo Sagardoy, president de Sagardoy Abogados; Emilio Zurutuza, patró de la Fundació Adecco; Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco, i Juan Alfaro, secretari general del Club de Excelencia en Sostenibilidad.

El reconeixement al millor pla estratègic de diversitat i inclusió ha contat amb dos premiats: un en la posició de gran empresa, que ha rebut en Generali España, i un altre en el nivell de pyme, que ha estat rebut pel Grupo Juste.

  • Generali ha estat reconegut pel seu Pla Diversidad, Equidad e Inclusión Generali España 2022-2024, que ha estat presentat per Javier Aguirre, director de comunicació i Javier Zubicoa, De&I Relacions Laborals. L’objectiu d’aquest programa és crear una cultura oberta, inclusiva i diversa que promou la innovació, construint entorns on totes les persones sean valorades, escoltades i respectades. Per ello, la companyia es proposa acometer ambiciosas accions per augmentar la diversitat, aconseguir la igualtat de gènere, en especial en les posicions superiors, i reforçar l’equilibri generacional -entre altres- posant en valor els diferents coneixements, habilitats i experiències de les persones. que integren la companyia. El premi ha estat reconegut per Santiago Villa, director general de Generali España i Alberto Ogando, director de persones i organització.
  • MentrestantGrupo Juste ha rebut un reconeixement pel projecte “El nou present define el futur”, que ha estat presentat per Álvaro Flores Delgado, director de Recursos Humans i María Seves de Mesa, tècnica de Recursos Humans. Aquest projecte consisteix en el desenvolupament d’iniciatives socialment responsables orientades a potenciar l’educació, l’emprenedoria i la salut, generant ocupació de qualitat, fomentant la diversitat i garantint la igualtat d’oportunitats que aporten valor al conjunt de la societat.
    El premi ha estat reconegut per Inés Juste Bellosillo, presidenta de Grupo Juste i Álvaro Flores Delgado, director de Recursos Humans.

En segon lloc, el premi a la millor pràctica en inclusió laboral se ha concedit a la Fundació Mutua Madrileña per la iniciativa “Jóvenes Professionals II”, que ha estat presentada per Teresa Campos de Palacio, directora de Fundación Mutua Madrileña. El projecte es desenvolupa en col·laboració amb la Fundació Exit i l’Associació d’Empreses del Sector de les Instal·lacions i l’Energia (Agremia), i es materialitza en un programa formatiu per a joves d’entre 18 i 25 anys en situació d’abandonament escolar i/o. alta vulnerabilitat socioeconómica, amb l’objectiu de capacitats com a tècnics d’instal·lacions d’energia del hogar, proporcionant així una sortida professional en un sector on hi ha múltiples oportunitats i escasses de professionals. El premi ha estat rebut per Teresa Campos de Palacio, directora de Fundació Mutua Madrileña i Gonzalo de Cuevas, tècnic de la Fundació.

El premi a la millor pràctica en acció social ha reconegut el programa “FabLabs Socials- GarageLab” de la Fundació Orange, que ha estat exposat per Daniel Morales i Angélica Bautista, director de sostenibilitat d’Orange i director de la Fundació Orange i responsable de projectes d’educació, respectivament. El projecte, que va organitzar l’any 2017 i ja ha ajudat a uns 17.000 alumnes, es centra en reduir la tasca d’abandonament escolar, incrementar la motivació i impulsar la millora dels resultats acadèmics d’estudiants amb dificultats d’adaptació. La iniciativa es desenvolupa a través d’un entorn de fabricació digital i emprant la cultura maker, amb l’aplicació en el procés educatiu ha aconseguit reduir la tasca d’abandonament escolar en més d’un 13% i augmentar la motivació de l’alumnat en més d’un 62% .

Per darrer, el premi a la millor pràctica en transformació cultural en diversitat i inclusió ha reconegut el projecte de FCC “You diversity”, que ha estat presentat per Juana Crespo, directora de comunicació corporativa. Aquesta iniciativa té com a objectiu donar visibilitat, sensibilitzar i empoderar la diversitat en el seu camí cap a la igualtat efectiva, promoure els drets humans i sumar esforços en la lluita contra qualsevol forma de discriminació, violència o acoso. Per ello, s’ha constituït una plataforma que encara els valors i els compromisos de la companyia amb la igualtat i la diversitat, fomentant la participació de totes les persones que formen part del Grup. La plataforma, alojada a la intranet de la companyia, està dissenyada per afavorir i promoure la inclusió a través de continguts i accions formatives de calat. El premi ha estat reconegut per Ramona Fernández Kelly, directora de recursos humans del Grupo FCC i Juana Crespo, directora de comunicació corporativa.

Bisila Bokoko: premi honorífic per visibilitzar el paper de la dona i la diversitat cultural a les empreses
Per una altra part, aquesta edició ha inclòs un reconeixement públic especial a través d’un premi honorífic al millor líder inclusiu, que s’ha otorgat a Bisila Bokoko, emprenedora i conferenciant d’origen africà. Durant la seva trajectòria professional, Bokoko ha destacat per un gran compromís social i per haver vist el paper de la dona i de la diversitat cultural a l’àmbit corporatiu.

Encara que no hagi pogut rebre presencialment el seu reconeixement, Bokoko ha mostrat el seu agraïment a través d’un vídeo, destacant que: “Como persona que viu la diversitat des de diferents àmbits i que ha cregut en una Espanya en la que la diversitat encara no ho coneixia. suficient, em sento orgullosa de que hagi empreses que estiguin preocupades per integrar aquest valor en les seves polítiques, contribuint a construir una societat cada vegada més igualitària i inclusiva. És un gran orgullo rebre aquest reconeixement per haver estat un petit granit d’arena per a la consciència de la diversitat cultural i ètnica cada cop més en les empreses i en l’entorn. Creo sense duda que la diversitat és un superpoder, que ens fa a tots els únics i irrepetibles, i que es tracta d’un valor que ha vingut per quedar-se”.

[ad_2]