Icono del sitio OrientaRioja

La formación como clave para retener talento en las medianas y grandes empresas

[ad_1]

La competitivitat d’una empresa resideix, en gran mesura, en el talent dels seus treballadors. Per això, és important seguir formant els equips amb l’objectiu d’oferir una millor qualitat dels serveis, al mateix temps que es refuerzan positivament aspectes com l’evolució professional del treballador o el seu sentiment de pertència a l’organització.

A més, apostar per la formació s’ha volgut crucial en un context en el que la transformació digital ha generat la necessitat de crear noves competències, ja que tots els dies apareixen noves eines que exigeixen nous coneixements i habilitats. L’últim Informe Global de Competències Digitals de Salesforceindica que el 76% dels treballadors dicen no sentir-se preparats per al futur laboral i en solitari 28% de los encuestados està participant en programes de formació sobre habilitats digitals. Per aquest motiu, el 56% de les empreses espanyoles consideren prioritari invertir en programes de formació per a la seva plantilla necessita noves habilitats, segons dades de Accenture.

Quin és el problema? Encara que les organitzacions poden repetir a la bonificació de la formació a través de la FUNDAE (Fundació Estatal per a la Formació en l’Empleo), fent un ús del crèdit formatiu que ofereix la seguretat social, perquè suposi un procés complex i en ocasions un cost elevat. Per poder reduir els costos, moltes corporacions estan apostant per externalitzar la gestió de les bonificacions.

Algunes avantatges de l’externalització

  1. Equip especialitzat. Quan una empresa vulgui acogerse a la bonificació de cursos per als seus treballadors, són moltes les gestions que tenen que realitzar per assegurar-se de complir amb la normativa que exigeix ​​FUNDAE. Per això, per a moltes empreses sempre serà més beneficioso externalitzar aquest treball abans que vers en la tesitura de tenir que fer-ho ells mateixos sense una experiència prèvia o que el seu moll personal moltes hores de treball per aconseguir la bonificació de les formacions.

  2. Foco en lo que importa. Aquest tipus de tràmits requereix molta paciència perquè el procés burocràtic pot arribar a ser molt tediós. En aquest sentit, externalitzar la gestió de bonificacions l’estalvi a l’empresa el tracte amb l’administració. Serà la pròpia entitat gestora la que actua en el seu nom i respon davant qualsevol duda o complejitat que pugui surgir, mentre que l’empresa segueix ocupant de les activitats clau del seu negoci.

  3. Garantia eficàcia. Mentre que per a l’empresa qualsevol problema que pugui sorgir és novetat i li té que dedicar un temps considerable a intentar resoldre’l, una empresa gestora de les bonificacions ja s’ha enfrontat a ell en multitud d’ocasions. Aquest factor els permet actuar amb més rapidesa i eficiència, i sense el estrés de tenir que perdre temps en alguna cosa que no entenem

En paraules de Anna TornerCEO de la gestora especialitzada en la tramitació de bonificacions per a la formació continua, Àgora: “Antes de començar a col·laborar amb una empresa, es comprueba el crèdit, s’estudia la possibilitat de recuperarlo i s’ajuda a plantar la formació de manera que sea el més rentable possible per a l’empresa que ens contracte. A més, des d’Àgora, no no hi ha cap obligació de gastar el crèdit a les nostres formacions, ja que considerem important la llibertat per triar el millor professional per a cada curs que l’empresa necessiti”.

En suma, externalitzar la gestió de bonificacions per a la formació dels treballadors a través d’una gestora especialitzada és una garantia per a l’empresa en matèria de optimització del temps i reducció de costos. A més, comptar amb l’experiència de gestors com Àgora, les organitzacions s’asseguren que els cursos gestionats compleixen amb la normativa imposada per la FUNDAE i, a més, son rentables.

[ad_2]

Salir de la versión móvil