OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

La mesa Talent de Actiu, único diseño español finalista en los Premios DesignEuropa


La mesa Talent d’Actiu, especialista en disseny i fabricació de mobiliari per a entorns de treball i espais col·lectius, ha estat finalista en la categoria Industrial en els Premis DesignEuropa 2021, organitzats per l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO).

Talent ha estat l’únic disseny espanyol i l’única solució del sector del mobiliari operatiu finalista en categoria Industrial en els Premis DesignEuropa 2021. Dissenyat per Marcelo Alegre de Alegre Design per Actiu, Talent es defineix per ser una taula abatible, elevable i mòbil i que ha estat pensat, dissenyat i fabricat per afavorir la col·laboració i l’aprenentatge en tot tipus d’espais i entorns Agile, ja siguin oficines tradicionals, home office, centres educatius o tercers espais en els que es fusionin usos.

Dentro de la categoría Industrial de los Premios Design Europa, juntament amb Talent, han nominat altres tres productes: una manilla per a porta Aperio H100 (Suecia), els tractors John Deere 8 Series (Estats Units) i el monitor Philips IntelliVueXe X3 (Països Bajos), que ha estat finalment el producte guanyador en la cerimònia de lliurament dels premis que tuveu lloc ayer el 19 d’octubre a Eindhoven (Països Baixos).

“Per nosaltres ha estat un orgull enorme que el disseny i les qualitats de Talent han estat reconeguts per EUIPO. Volem agrair aquesta nominació i recalcar la importància del disseny i de la seva protecció intel·lectual, en un moment en què la capacitat transformadora del disseny sigui cada vegada més reconeguda internacionalment. Volem felicitar també als guanyadors per les innovacions presentades ”, sostiene Vince Berbegal, International Executive Business Manager d’Actiu, que ha assistit a la cerimònia de lliurament dels premis.

Los Premios DesignEuropa, que ha celebrat aquest any la seva tercera edició, s’organitza des de l’EUIPO per donar reconeixement tant als productes com als seus dissenyadors en l’àmbit del disseny industrial. Presenten dues categories, Empreses Peques i Emergents i Industrials, així com una altra a la Trayectoria Professional per a dissenyadors amb un “impacte significatiu en l’àmbit del disseny”.

En el cas de Talent la seva innovació tècnica permet que el seu sistema de regulació funcioni sense connexió elèctrica. Un polsador de fàcil accés actiu el pistó de gas que regula tant l’ascens com el descens de la superfície de treball, en un moviment molt sutil i suau, on és el propi usuari qui determina l’elevació. La seva qualitat i seguretat està respaldada per la certificació alemanya GS (Geprüfte Sicherheit).

“Sabem que el moviment fomenta la creativitat i millora la productivitat. Amb el programa Talent apostem per fomentar la cultura de l’ergonomia portant el millor equipament professional a qualsevol lloc gràcies a la seva gran versatilitat ”destaca la Consejera y directora de reputación de marca de Actiu, Soledat Berbegal.

Per al seu disseny i característiques, la col·lecció Talent donarà resposta a espais de treball i d’aprenentatge. Ja llavors es preveuen tendències que ara s’han implantat de manera generalitzada, com l’ús constant de les tecnologies i les metodologies àgils d’ensenyament i aprenentatge. Talent va ser dissenyat per afavorir el moviment del cos, per poder ser usat de pie i sentat i per facilitar la presentació de projectes. Y, ahora, ese enfoque innovador se ha visto reconocido con esta nominación ”, apunta el dissenyador Marcelo Alegre.

Dentro de las soluciones de Actiu pensadas para fomentar el movimiento, Talent potencia també l’ergonomia i la versatilitat, per a què resultin funcionals en tot tipus d’espais. Pel seu disseny i característiques, la taula dóna resposta a espais que requereixen de mobiliari fàcilment desplaçable, d’emmagatzematge ràpid, còmode i elevable per afavorir la col·laboració i les presentacions, a través d’una superfície pintable en la seva posició abatible.