OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

La universidad CEU San Pablo profundiza en la relación con Iberoamérica en un Congreso Internacional


La agenda de congresos internacionales de la universidad CEU San Pablo inicia el proper 29 de setembre amb una sessió que posa el foc a Iberoamèrica. “Un futur lleno d’oportunitats” és el títol de l’encontre que, des dels ànguls de la inversió, la diplomàcia, el periodisme i la sostenibilitat urbana, es fija en el continent latinoamericà.

Entre els ponents en aquestes quatre meses redondes destaca la presència del director general de la CEOE, Narciso Casado, junt a dues generacions de polítics: l’ex ministre amb Suárez, Manuel Otero Novas, que avui dirigeix ​​l’Institut d’Estudis per a la Democràcia del CEU ) i la vicealcaldesa Begoña Villacís, ex alumna de la universitat. Asimismo, estarán presenta grandes voces del urbanismo internacional com l’arquitecte Carlos Lahoz y el académico sueco, Stefan Junestrand.

Las oportunidades para el emprendimiento y el comercio serán abordadas (de 16:10 a 17 horas) por Narciso Casado, Director General de la CEOE Internacional i Secretari General del Consell d’Empresaris Iberoamericans-CEIB (en representació de totes les patronals empresarials d’Iberoamèrica), Antonio Managrer, Vicepresident de CEAJE (Confederació Espanyola de Joves Empresaris) Secretari General de FIJE (Federació Iberoamericana de Joves Empresaris) i el professor, acadèmic i empresarial Víctor Hugo Malagón Basto, President del Fòrum de Presidents, fundador de MACA Consultors i líder de Colombia Científica. Modera el docent de la facultat d’Econòmiques i Empresarials de la Universitat CEU San Pablo, José María Cubillo (Director General de MESIAS Inteligencia de Marca España)

El model de la Transició i la idoneïtat d’una política de la cortesia, tant a Espanya com a Iberoamèrica, seran els exemples del segon encontre (de 17.05 a 18), en el que participarà a l’exministre de Presidència i ex ministre d’Educació, José Manuel Otero Novas (President de l’Institut d’Estudis per a la Democràcia d’USPCEU), Begoña Villacís (portavoz del Grupo Municipal de Ciudadanos) i l’estratègia política i docent Antonio Sola, president de la Fundació Liderar amb Sentit Comú, que connectarà des de la universitat de Harvard, on actualment imparteix docència. El moderador serà Rafa Ayala, Consultor en Good Thinking, a més d’un editor en el projecte de Govern Transparent.

Els nous formats periodístics son el centre del tercer encontre (de 18.05 a 19) amb tres professionals: Jorge Marirrodriga (El País), Noelia Fernández Aceituno (redactora de l’agència EFE per al cono Sur-Uruguay i Paraguai) y Diego Losada (responsable de l’equip d’informatius de Telemadrid i Madrid Directo). La moderadora serà la decana de la Facultat d’Humanitats i Ciències de la Comunicació, periodista experta en Dret Internacional i Relacions Internacionals, María Solano Altaba.

Per últim (de 19.05 a 20) s’analitza els models urbans de desenvolupament sostenible a la regió iberoamericana, de la mà de Stefan Junestrand, Director General de Grup Tecma Red, líder editorial sobre Sostenibilitat, Energia i Noves Tecnologies en l’Edificació i la Ciutat, Iñaki Niharra . Carlos Lahoz Palacio, Director de Smart Cities EPS-Lab. Fundador de Xarxes Urbanes i del Taller d’Idees.
En aquest cas, serà l’arquitecte i director de l’Escola Politècnica d’USP CEU, Santiago de Molina, el encargat de moderar la taula redonda.

Per participar en aquesta trobada, gratuït, tant presencial (Saló de Graus: Campus de Moncloa) com en streaming, és necessari inscriure-s’hi en aquest link

USP CEU és una universitat que situa la internacionalització com un dels pilars de la seva missió docent. Així, es va crear el CEU GLOBAL CAMPUS, a través de diferents experiències formatives per als estudiants: Programes Bilingües Internacionals (IBP), Programes Internacionals en Línia (IOP), Programes Professionals Internacionals (IPP).