Icono del sitio OrientaRioja

Las 6 claves para tener una buena sesión de coaching según Francesc Robert Ribes

[ad_1]

¿En què consisteix el coaching empresarial segons Francesc Robert Ribes?
Segons el compte Francesc Robert, el coaching empresarial pot pensar com un conjunt de tècniques i d’esforços focalitzats principalment en un grup humà pertenedor a una empresa u organització. A partir d’aquestes tècniques s’aconsegueix una major eficiència en els resultats, assolint la màxima motivació en els treballadors i, també, una major satisfacció personal per a ells.

En altres termes, es pot dir que el coaching no és una teràpia, sinó una forma d’entrenament a l’àmbit dels negocis. S’ha dut a terme per un especialista amb experiència per a estratègies lineals i plans operatius, a la vegada que acompanya el diagnòstic dels problemes organitzacionals.

Francesc Robert compta amb les 6 claus per a una sessió de coaching exitosa
Segons Francesc Robert Ribes, de OCTAPRIS INVESTMENTS SLU, el coaching empresarial està inspirat en el coaching esportiu, buscant, amb l’entrenament de les persones que formaven part de les empreses, el desenvolupament de les seves habilitats i competències. L’avanç individual dels components de les organitzacions genera notoris avances en l’aprenentatge, així com en la connexió del grup. Tot ell amb una major eficiència en la implementació de l’estratègia.

Per a Francesc Robert les 6 claus per a una sessió de coaching efectiva son:

La interacció
És necessari que la relació entre el coach i l’equip sea continua i propera. És dir, amb un intercanvi constant d’informació i espai per a preguntes. Permitiendo tot ell establir avenços i fracasos i també aconseguir que, en definitiva, amb les parts puguin sentir-se completament involucrats i implicats en la recerca dels objectius plantats.

L’enfocament
En segon lloc, el coach ha de ser capaç de centrar l’atenció en les conductes que poden millorarse, establint objectius en cada sessió, per avançar en la millora. Ello s’aconsegueix utilitzant un llenguatge clar i precís, que ha de ser directe per a les persones entrenadas que puguin comprendre quins són els aspectes millorables. Això permetrà que les sessions siguin productives i que el temps per assolir els objectius anteriorment esmentats.

La claridad y la metodología
Robert explica que les metades de les sessions han d’estar definides clarament, aconseguint d’aquesta manera un millor flux en les converses entre el coach i l’equip o les persones entrenadas. Per aconseguir això, és necessària una planificació de les fases i seguir per fer més productives les sessions de coaching.

La responsabilitat compartida
Otra de les claus destacades per Francesc Robert Ribes és la responsabilitat compartida. Igual que en el esport, tant l’equip com el coach han de ser capaços d’assumir la responsabilitat en els objectius plantats. Això donarà lloc a una millora continua en el rendiment del treball. És clau compartir la responsabilitat entre totes les persones que participen en les sessions, a fin de tenir l’equip i l’entrenador emprant cap a la mateixa direcció.

El respecte
Finalment, el principi de respecte ha de ser compartit entre l’equip de treball i el coach en tot moment. El coach ha d’estar legitimat per l’equip del mateix modo que aquest ha de creure en les persones entrenadas. Així, els intercanvis no només seran fluids, sinó que estaran sostinguts sobre la base de la confiança en el que s’està fent i sobre l’intercanvi cordial d’informació amb un objectiu clar per a l’organització.

[ad_2]

Salir de la versión móvil