OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Las 9 tendencias de la Banca para 2022, según GDS MODELICA

[ad_1]

El sector bancari s’ha fortificat amb la COVID-19, ha experimentat un procés notable de transformació estructural i canvi regulador quant a control i gestió dels riscos, governació o control. En els nous estàndards establerts, l’adopció digital no és una opció: és una necessitat. Dos qüestions son claus: la Digitalització i la Intel·ligència Artificial, amb la part del present i el seu impuls conlleva la utilització i implementació de noves eines d’anàlisi, planificació i control per part de les entitats financeres per facilitar el treball i identificar noves oportunitats en el nou entorn econòmic. La Inteligencia Artificial ajudarà a potenciar les transaccions comercials digitals en matèria de seguretat com a anàlisi avançada d’inversions i també, a resoldre els desafiaments en gestió de riscos, detecció de fraus amb targetes de crèdit, ciberseguretat o serveis orientats per millorar l’experiència i captar. nous clients.

Les inversions i tendències han estat marcades en els dos últims anys per la pandèmia; orientant-se primordialment cap a la digitalització de productes i serveis bàsics amb el fin d’alimentar les pèrdues dels negocis en les sucursals i preparar-se davant el nou ecosistema financer digital. Els bancs han d’adoptar una estratègia integral que s’ajusti al futur, un futur sostenible i l’acceleració de la transformació digital per a ser competitius, rentables i solvents. Segons GDS Modellica las tendencias a seguir en 2022 son:

1.- Invertir en tecnologia i en talent, a través d’una gestió integral i adaptativa de la tecnologia i del talent amb el fin de serveis i productes innovadors, superar les bretxes digitals i enfrontar-se millor als retocs actuals. Una innovació orientada a aportar valor i rendibilitat.

2.- Incentivar la banca digital i les experiències més digitalitzades. Els bancs tradicionals han de fortalecer les seves opcions digitals davant l’augment de solucions digitals dels neobancs i d’altres actors financers. Un exemple de transformació encaminada a aconseguir la seva eficiència en les fusions d’entitats nacionals, la reducció de costos o la col·laboració amb empreses fintech.

3.- Col·laborar amb els nous actors que, si en un principi van ser percebuts com a competència ara son claus per crear associacions, concretar serveis i oferir als clients el que desitgen. Les integracions van portar molt temps, esforç i treball.

4.- Brindar interaccions personals, además de servicios personalizados los usuarios reclaman y están interesados ​​en una interacción más personal con respecto a sus finanzas después de la pandemia, ya sea a través de la llamada o una otra forma de interactuar en el tiempo real,

5.- Aprovar els dades integrats dels clients. La plataforma de dades dels clients (CDP) fa que els dades en temps real siguin accessibles i processables, el que permet personalitzar les recomanacions. Esa governança de dades també ajuda als bancs a administrar, emmagatzemar, processar i compartir dades de clients, respaldant les seves iniciatives de banca oberta.

6.- Implementar l’autoservei, aquesta demanda seguirà creixement. Les entitats han de poder atendre als clients en totes les plataformes i els seus productes han d’estar disponibles en tots els canals. Les plataformes digitals probablement es convertiran en el model de negoci preferit i dominant per als bancs i les institucions financeres en el futur.

7.-Acerca a les noves generacions, en especial a la Generació Z, més jove, un segment crucial amb el poder financer futur i disposar a gastar no poder passar per alt. A més, aquesta generació confia en les institucions heredades i participa activament en la presa de decisions financeres per a un futur més segur.

8. Incentivar noves formes de pagament segur des de billeteres mòbils fins a pagaments mòbils i sense contacte o pagaments amb targeta. A mesura que continua aquesta tendència, serà més important que mai mantingui segur les transaccions i verificar la identitat dels seus clients.

9.- Impulsar una banca oberta i d’intercanvi de dades. Els reguladors han impulsat la tendència d’una banca oberta i l’intercanvi de dades. Les entitats, complint amb les exigències legals, normatives i regulacions vigents han de verificar la identitat del client a través del Coneix el teu client (KYC), Coneix al teu client.

Totes aquestes tendències estan encaminades per millorar l’experiència amb el client a través de l’aplicació i l’impuls de les noves tecnologies. Las entidades financieras, afirma Antonio García Rouco, director general de GDS Modellica han de preparar-se per als nous desafiaments un futur ple d’incerteses. Un horitzó res nítid, que presenta llums de “recuperació” econòmica més ràpida del que s’esperava i uns mercats a l’alça, però també “sombras” sobre el seu finançament, solvència i recuperació dels crèdits després de la pandèmia, va tenir un impacte real. reflectirà quan finalitzen els ERTE o les moratories dels préstecs i probablement s’incrementi la tasa morositat.

GDS MODELLICA

GDS Modellica és una empresa que provee de tecnologia – analítica i gestió de decisions, així com a consultoria especialitzada en els processos de risc de crèdit. La companyia ajuda a les organitzacions a potenciar el procés de presa de decisions interconnectades en cada etapa del cicle de vida del client generant relacions rentables amb els clients gràcies al seu coneixement, tecnologia i millors pràctiques de la indústria. GDS Modellica porta més de 16 anys col·laborant amb èxit per a centenars d’institucions financeres, minoristes, asseguradores i diversos sectors en més de 36 països. https://www.gdsmodellica.com.

[ad_2]