OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Las empresas españolas Banca March, Hijos de Rivera SAU, REALE SEGUROS y Software DELSOL, entre las Mejores para Trabajar en Europa


Great Place To Work®, consultora líder en la identificació i certificació d’excel·lents sucres per al treball publicat avui als premis a les millors empreses per al treball a Europa que conformen el Ranking Best Workplaces Europa 2021, en col·laboració amb The Economist Group. El Ranking Best Workplaces Europa 2021 representa una mirada profunda a les experiències de més d’un milió de col·laboradors, de més de 3000 organitzacions en 36 països de la regió. Es tracta del major estudi sobre les experiències dels empleats a Europa.

Per ser considerats al Rànquing dels Millors Llucsers per a Treballar a Europa de 2021, les empreses han d’aparèixer en un o més dels rànquings nacionals a la regió, que inclou Àustria, Bèlgica, Chipre, Dinamarca, Espanya, Finlandia, França, Alemanya , Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburgo, Noruega, Polonia, Portugal, Suecia, Suiza, Países Bajos, Turquía, y Reino Unido.

Les empreses es classifiquen en quatre categories de mida: petites (de 10 a 49 empleats), mitjanes (de 50 a 499 empleats), grans (més de 500) i multinacionals. Les organitzacions multinacionals també són avaluades pels seus esforços per crear excel·lents llocs de treball en diversos països de la regió. Per ser elegits han de reunir-se una sèrie de requisits, a més d’aplicar la mateixa metodologia de 2/3 del Trust Index © i 1/3 del Culture Audit ©: disposar d’un mínim de 1.000 empleats en tot el món; que al menys un 40% (o 5.000 persones) del seu capital humà mundial treballa fora del país en el que es troba a la seva seu central; i apareixerà 3 vegades o més en els rànquings Best Workplaces nacionals d’Europa. La puntuació d’una multinacional es calcula amb el promedio de les calificacions individuals de cada país, ponderat pel nombre total d’empleats en cada nació.

Les empreses amb la representació de l’alcalde en aquest rànquing són aquelles companyies que tenen entre 50 i 499 treballadors, i més de 500, amb 50 empreses reconegudes com a Millors Lugares per a Treballar a Europa. A continuació, segueix les organitzacions multinacionals que operen en menys tres països, que suman 25 empreses en el Ranking; y, por último, 25 microempresas que cuentan con 20 y 49 trabajadores.

El món del treball post-pandèmia
La primera mitad de 2020 va ser la recessió més profunda en la història de la Unió Europea. A finals de 2020, la consultora de gestió McKinsey va publicar dades pels que el 55% de les petites i mitjanes empreses temien no sobreviure en els pròxims 12 mesos, el que afectà a uns dos tercers dels treballadors europeus. Las empresas tuvieron que priorizar la supervivencia, y para muchos empleados el bienestar de las personas va passar a un segon pla.

No tots van actuar d’aquesta manera, les companyies que entenien el valor de cuidar a les persones: els millors llocs de treball a Europa. El Ranking europeu d’aquest any té dues temàtiques: El suport als empleats a pesar de les dificultats econòmiques i el reconeixement de com aquest període de teletrabajo ha canviat per sempre els llocs de treball.

La Comissió Europea estima que quasi el 40% dels treballadors de la UE van començar a teletrabajar-se a un temps complet a causa de la pandèmia. En comparació, el 2019, només el 5,4% dels treballadors de la UE-27 treballaren des de casa amb més freqüència.

Mentrestant altres empreses es mantindran firmes al regrés a l’oficina, molts dels millors llocs de treball a Europa es centren en atendre els seus col·laboradors, independentment d’on es troben, tant física com psicològicament.

Dieciséis “Mejores de Europa” a Espanya
Per cinquè any consecutiu, el Regne Unit torna al país amb l’alcalde número d’empreses representades al Ranking, amb 26 britàniques reconegudes; le sigue Italia y Francia con 20, Turquía con 18, y Alemania, Irlanda y Suiza, que junto con España suman a su vez 16 compañías premiadas. Estas compañías pertenecen a la categoría de multinacionales, ocupant ocho ellas el “Top 10” d’Europa: la companyia de transport DHL Express se sitúa en el primer lloc del Ranking; la biofarmaceútica AbbVie ocupa la segona posició del Ranking; seguida de la companyia de IT Cisco, en tercera posició; la tecnològica Força de vendes, en quart lloc; la hotelera Hilton, quinta en el Ranking; la biofarmacéutica Amgen, se sitúa en séptimo lugar, seguida de la tecnològica Institut SAS en octava posició; la companyia de recursos humans El Grup Adecco se sitúa en novena posició.

A més, altres tres multinacionals Els millors llocs de treball Espanya han estat reconeguts al rànquing europeu: Grup Almirall (17º), del sector segurs i serveis financers, Serveis financers de Volkswagen (20º), sector segurs, serveis financers, fabricació i producció i Homeserve (24º) pertanyent al sector de serveis per al cuidat i manteniment del llar.

A la categoria de més de 500 empleats, de les 50 companyies presents al Ranking europeu, figuren les següents empreses espanyoles: REALE SEGUROS (5º) serveis financers i segurs, Banca March (20º), perteneciente al sector de banca, e Hijos de Rivera SAU (46º) del sector de fabricació i producció.

Asimismo, en la categoría de empresas entre 50 y 499 empleados, de las 50 compañías presentes en el Ranking, figuren les següents empreses espanyoles i Best Workplaces España: Programari DELSOL (11º), perteneciente al sector de IT, y RASTREATOR.COM (44º) sector financer i segurs.

Remoto, flexible, híbrido: lo que significa el bienestar de los empleados
El benestar ha estat durant molt de temps un focus per als empleadors europeus, però tots els riscos que van venir amb la pandèmia, des de la salut física fins a l’aixecament social, van augmentar la necessitat d’apostar pel benestar.

Los Best Workplaces en Europa brillaron amb una sèrie d’iniciatives de benestar dissenyades per treballar, independentment del treball marí híbrit, flexible o remot.

La companyia de software SAS Institute va començar a enviar comunicats tres vegades a la setmana amb recursos sobre la criança dels nens, el seu cuidat i benestar mental, una altra companyia de programari, Salesforce, va realitzar webinars centrats en el benestar per persones tan rellevants com Trevor Noah , Al Gore y Deepak Chopra.

Aquest tipus d’iniciatives estan portant a cap en gairebé totes les empreses nombrades com a Best Workplaces Europa, tenint un impacte notable. El 76% dels empleats de les empreses reconegudes només a nivell nacional va afirmar tenir un alt benestar en el treball (definit per factors com sentir-se cuidat i creure que el seu lloc de treball és un lloc de treball psicològic i emocionalment saludable), en el cas de les millors places de treball a Europa, les dates es poden assecar al 85%.

Per què és important el benestar
El benestar no està només dirigit al fet de sentir-se bé, també té un impacte en el compromís i la productivitat dels empleats. Segons els dades de Great Place to Work®, els empleats que van de benestar en el seu treball son 4 vegades més proclives a treballar en les seves empreses per més temps i estan fins a 3 vegades més disposats a donar el millor de sí per fer el seu treball.

De fet, aquesta corresponsabilitat, és dir la voluntat de donar més d’un mateix, va ser l’alcalde diferenciador entre els Best Workplaces a Europa i les empreses que no s’obtenien el reconeixement.

Entre els millors llocs de treball d’Europa, el 82% dels empleats dijeron que estan disposats a donar més per fer el seu treball. En el cas dels que no obtuïen el reconeixement, només el 67% dels empleats afirman querer dar lo millor de sí mismos.

A més, el 97% dels empleats de les millors d’Europa van afirmar tenir l’oportunitat d’obtenir un reconeixement especial. Y el 92% va afirmar que les ànimes a equilibrar la vida laboral i personal.

Respecte a la importància de contar amb un propòsit dins de l’organització, el 92% dels empleats de Best Workplaces Europa se sent bé per la forma en què contribueix a la comunitat.

En quant a sectors, el més representat a BestWorkplaces Europa 2021 és el de tecnologies de la informació, amb un 32% del total de les companyies premiades, seguit dels serveis professionals (14%) i els serveis financers (13%), fabricació i producció (8%), biotecnologia i productes farmacèutics (5%), construcció i infraestructures (5%).

En palabras de Nicolás Ramilo, Director General de Great Place to Work® España, “Estas empresas están dirigidas por el tipo de líderes que se enorgullecen de apoyar las necesidades de sus empleados y fomentar la corresponsablidad. pot prosperar, sense importar qui mar o què fer per a l’empresa. Enhorabuena als millors llocs de treball a Europa de 2021 “.