OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Lilly refuerza el impacto de su voluntariado corporativo con tres programas que ayudarán a la inserción laboral de los jóvenes y a reducir la obesidad infantil y el abandono escolar


Una estrategia que de la mano de United Way España, Lilly porta a cabo a través de tres programas: ‘Desafío Health’, ‘Desafío Pro Empleo’ i Desafío PRO i amb els que vol contribuir a l’impuls dels Objectius de Desarrollo Sostenible, en concret a los ODS 3 (Salud y Bienestar), ODS 4 (Educación de Calidad) 10 (Reducción de las Desigualdades), i 17 (Alianzas para Logar los Objetivos).

“La nostra meta és generar un impacte positiu en la societat no sol mitjançant la nostra apuesta constant pel descobriment de nous tractaments per millorar la salut de les persones, sinó també mitjançant el voluntariat corporatiu” afirma. Nabil Daoud, president de Lilly España, Portugal i Grècia. “Para Lilly España és fonamental contribuir a la formació i la capacitació dels professionals d’avui i de matí, d’ahí el nostre interés per reduir la tasa d’abandonament escolar i el treball, a l’hora de suposar-se a la nostra missió de millorar la salut. de les persones -en aquest cas concret- fomentant l’alimentació saludable i l’exercici físic.

Desafío Health, millorant la salut dels nens i les nenes en situació de vulnerabilitat
Millar la salut dels més petits i inculcar hàbits de vida saludables des de la infància és clau per millorar la salut i la salut en el futur. 31 nens i nenes de 15 famílies vulnerables han participat al programa ‘Desafío Health’ per millorar la seva salut. El projecte, que es desenvolupa en col·laboració amb la Fundació Gasol, incideix en quatre pilares bàsics: incrementar l’activitat física mitjançant el esport, millorar la nutrició dels més petits a través d’una alimentació saludable, garantir el descans a través de les suficients hores. de somni i impulsar la seva benestar emocional.

Gràcies a aquest projecte, en el que empleats de Lilly han dedicat 93 hores de voluntariat corporatiu, s’ha seguit que aquests petits han millorat en els quatre pilars del programa. En aquest sentit, al principi del projecte s’han fet avaluacions antropomètriques: dels 8 nens que a l’inici presentaron sobre pes, 5 han passat a un pes saludable, i dels 2 nens que van presentar obesitat, un va passar a un pes saludable i l’altre d’obesitat. severa a l’obesitat leve.

Desafío Pro Empleo, 150 hores de voluntariat per ajudar als joves a accedir al mercat laboral
España encabeza la lista de países europeos con una mayor tasa de paro juvenil (36,9%), solo superado por Grecia (38,2%). La falta d’oportunitats, el fracàs escolar i problemes econòmics estructurals son algunes de les principals causes d’aquests dades. No obstant això, des de Lilly s’ha posat en marxa el programa Desafí Pro Empleo per empoderar a joves d’entre 19 i 30 anys i ajudar-los a la seva recerca activa de treball. En aquest projecte, en el que han participat 19 empleats de Lilly, els voluntaris han dedicat més de 150 hores de voluntariat corporatiu per a tutoritzar als joves en aspectes com la preparació del currículum, la preparació de les entrevistes de treball i la creació de perfils. professionals en plataformes com LinkedIn.

“Dar los primeros pasos en el mundo laboral nunca es fácil. En el instituto o la universidad nos enseñan multitud de conocimientos valiosos, pero no suele ser habitual que ensenseñen a acceder al mercado laboral”, comenta Sara Ortuño voluntaria de Lilly que ha ajudat a aconseguir el treball a un dels joves participants en el projecte. “Ha estat una experiència única i molt gratificant participar en aquest projecte. Com mentor no solo he crecido professionalmente, sinó també personalmente”, añade Sara.

Lilly a més de combatir l’obesitat infantil i millorar l’accés al mercat laboral, també està compromesa amb la reducció de les tasques d’abandonament escolar a través del seu programa ‘Desafío Pro’. Aquest programa ajuda a joves de Formació Professional Bàsica per conèixer la realitat del món de l’empresa. Hasta el moment 268 joves han participat en aquest programa, que comença ara la seva tercera edició.