Icono del sitio OrientaRioja

Los diez puntos clave para una estrategia de employer branding, según Wam Global

[ad_1]

Segons ha informat Wam Global en un comunicat, l’employer branding és una oportunitat de convertir els empleats d’una organització en embajadors de la marca i de “lograr que el talent llame a la teva porta, gràcies a la comunicació a les xarxes socials”. Sin ir més llejos, la consultora per a la transformació digital recorda que un estudi de LinkedIn revela que el 52% dels aspirants a un lloc de treball s’informa sobre les empreses a través de xarxes socials abans d’enviar la seva candidatura. Y, és més, el 69% dels candidats no es postularà per a un lloc si el que ve a les xarxes socials sobre una organització no li agradainclús encara que estigui desempleado.

Per aquesta raó, “una bona estratègia de l’employer branding empieza per un programa de fidelització dels empleats”, prossegueix el comunicat de WAM Global. És dir, el primer pas, és crear un bon ambient laboral i oferir unes condicions atractives per a la pròpia plantilla que es converteixi en embajadora de l’empresa. Així, seran els treballadors, des de la seva pròpia experiència, els que s’encarreguen de comunicar al món exterior les avantatges de treballar en l’organització.

“L’objectiu de les estratègies d’employer branding ha de posicionar-se a l’organització com un dels millors llocs en els quals treballar per diferenciar-se de la competència i atraure candidats d’alta qualitat; y, al mismo tiempo, fidelizar a los empleados”, explica Sara Rodríguez – Borlado, Especialista en Social Media de We are marketing, part de Wam Global.

Per tot això, la divisió de màrqueting de la consultora de transformació digital Wam Global, ha elaborat aquesta llista de claus per millorar l’employer branding d’una empresa:

1. Motivar als empleats i fomentar l’orgull de pertència.

2. Ofereix formacions per a tot l’equip de professionals de la companyia disposa de coneixements bàsics en xarxes socials. D’aquesta manera, “els milloraran la seva marca personal i l’empresa impulsarà el seu employer branding”.

3. Convertir als treballadors en protagonistas a les xarxes socials corporatives i compartir els seus missatges.

4. Reconocer el treball a través de xarxes socials, destacant l’excel·lència i els objectius assolits.

5. Aplica el truc de las 3T:

6. Fer que RRHH i Marketing treballen de la mà: l’employer branding és transversal a tota una companyia i requereix un equip multidisciplinar en el que intervenen, per igual, els departaments de Marketing, RRHH i Comunicación. “Totes les parts han d’estar igual de involucrades per aconseguir els objectius”, recorda la divisió de màrqueting de la consultora de transformació digital Wam Global,.

7. Compartir bon contingut: les xarxes socials permeten ser creatius, utilitzar diferents formes i crear una història al voltant de cada marca. Les organitzacions han d’ajudar als seus seguidors a imaginar-se a si mateixos treballant en una empresa.

8. Elegir el canal adequat: a l’hora de crear una estratègia d’employer branding hi ha que tenir clars quants són els objectius de la companyia per elegir quins canals li ajudaran a aconseguir-los. Si, per exemple, vol una organització busca captar talent creatiu, li interessa estar a Instagram principalment.

9. Definir els canals i adaptar el contingut a cada un d’ells. Evita copiar i pegar la mateixa publicació a totes les xarxes. Respeta la naturalesa de cada una d’elles i aconseguiràs connectar millor amb la seva audiència.

10. En definitiva, treballar la cultura interna de la companyia per aconseguir que els empleats siguin embajadors orgullosos de la marca

[ad_2]

Salir de la versión móvil