OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Más de 370 jóvenes en España reciben formación en hostelería gracias a Fundación Mahou San Miguel


El pasado mes de enero Fundació Mahou San Migueva iniciar un ambicioso Pla Estratègic orientat a incrementar les iniciatives per fomentar l’educació i l’ocupació en el sector de l’hosteleria i el turisme. Per ello, l’entitat ha destinat al llarg d’aquest any més d’1,4 milions d’euros per reforçar els seus itineraris educatius i així recolzar a 1.000 joves en la seva formació, ampliant l’oferta formativa amb major número de places, en més ciutats, amb noves formacions superiors, estenent-se a más ámbitos y ofreciendo más beques que permeten continuar els estudis dels joves amb talent i interès en desenvolupar el seu futur professional en aquest sector.

D’aquesta forma, la VIII edició de Creem Oportunitats en Hostelería i Turisme, ha arrancat aquest mes d’octubre ofreciendo a 373 joves la possibilitat de formar-se a través dels seus diferents itineraris de FP Dual i d’especialització en Direcció de Sala. Debido al seu fort compromís per potenciar aquest tipus de formació dual, com a motor per impulsar l’ocupació juvenil en el sector, Fundació Mahou San Miguel ha estat en marxa, per primera vegada, dos nous itineraris de Grado Medio Dual en Servicios de Restauración, en el CIFP La Flora de Burgos y en el CIFP Compostela en Santiago de Compostela.

Otra novedad ha estat el inicio del Grau Superior en Servicios de Restauración a la Escuela de Hostelería y Turismo de Alcalá de Henares. Junt a tot ho, Creem Oportunitats continua la seva llarga trajectòria en centres com la Escola Superior d’Hostaleria i Turisme de Madrid i l’Escola d’Hostaleria i Turisme Simone Ortega en Alcorcón, a més de la segona edició en el Institut Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona (INS EHTB).

En tots aquests casos, el programa formatiu té una durada de dos anys acadèmics i combina la formació teòrica en el centre educatiu, amb pràctiques en establiments de reconocido prestigi col·laboradors de Mahou San Miguel. Alguns exemples son Cañadío, Madame Sushita o el Hotel Wellington a Madrid, CèNTRIC Gastro, Grupo Iguana y Fismuler en Barcelona o Rimbombín, Sala 15 i Grupo Rice en Burgos, entre molts altres, on els participants poden conèixer de primera mà les necessitats actuals del mercat laboral. Les pràctiques, que variarien segons la ciutat on es realitzen, poden aconseguir una durada de més de 700 hores.

Amb l’objectiu de dotar de major rang als programes de formació a través de la innovació i exclusivitat, l’oferta educativa del Creem Oportunitats es completa amb cicles de educació més especialitzada, en col·laboració amb universitats i les millors escoles d’hosteleria i turisme del país. D’aquesta manera, a principis de 2022 darà començar la segona edició del curs de especialització en Direcció de Sala, una iniciativa renovada clau per respondre a les necessitats actuals d’aquest sector, que s’imparteix en cinc ciutats, Madrid, Barcelona, ​​Bilbao, Màlaga i Granada.

A més, la Fundació Mahou San Miguel s’ha unit al recién inaugurat Institut Culinari MOM, projecte del xef Paco Roncero, a través de un programa de beques específiques per als joves que deseen formar-se en aquesta escola de vanguardia. En aquest primer any, 23 alumnes becats ja han començat a rebre una formació 360°, amb una metodologia integral, molt lligada a la sostenibilitat. Seran dos cursos acadèmics, en els que s’inclouen una part pràctica de 370 horas en restaurants Estrella Michelin.

Per últim, una altra de les fortaleses d’aquest programa de formació per a l’ocupació consisteix en el seu programa de Becas al Talento, destinades a antics alumnes que volen seguir formant-se, per aprofundir i ampliar els seus coneixements. Hasta la data, 148 antics alumnes d’alguna de les modalitats de Creamos Oportunitats ha pogut completar els seus estudis, gràcies a aquestes ajudes que han aconseguit un valor proper a 220.000 €.

Formació de qualitat i actualització
Per garantir la excel·lència dels diferents itineraris formatius, la Fundació ofereix en tots els seus cicles, una educació de qualitat, reforçada amb continguts específics que amplien i completen l’educació oficial dels centres amb els que treballen. A més, afegeix la possibilitat de realitzar pràctiques reals en establiments de reconeixement de prestigi, col·laboradors de Mahou San Miguel.

Entre aquests continguts diferenciadors destacan masterclass en temes específics com a Cultura Cervecera, que inclou tant la seva elaboració, el tiratge, el maridaje i la coctelería amb cervesa; així com visites a diferents centres de producció de la companyia. També incorpora talleres en competències transversals com comunicació, creixement i marca personal, desenvolupament professional i gestió d’emocions, entre altres.

A més, en tots els casos es garanteix un seguiment personalitzat dels alumnes i tutories individualitzades per part dels professors dels centres i d’entitats socials col·laboradores, com Fundació Exit o Asociación Hechos, que recolza i supervisa l’evolució dels joves durant tota la formació.

Para la directora de Fundación Mahou San Miguel, Virginia Luca de Tena, “hem iniciat la octava edició de Creamos Oportunitats amb molta il·lusió i amb importants novetats per seguir ofreciendo noves oportunitats a joves. Es tracta d’un pas important endavant en els nostres itineraris de formació orientats a l’ocupació de qualitat, on la innovació i la formació superior i especialitzada es converteixen en un factor indispensable per formar els futurs professionals que avui en dia està demandant el sector de l’hosteleria. i turisme”.

Amb set edicions i celebrades a nivell nacional, Creem Oportunitats en Hostelería i Turisme es consolida com un programa social innovador per a l’ocupació en el sector de l’hosteleria i el turisme d’àmbit nacional, orientat a obrir les portes del mercat laboral a joves amb talent i ganes d’impulsar la seva carrera professional en aquest sector. És un programa pioner, al ser el primer finançat i promogut per una fundació d’empresa que serveix de pont d’unió entre els centres educatius, públics i privats i les PYMES. En total ha contat amb casi 1.000 participants y una tasa de inserció laboral mitjans del 85%.