OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Nace el primer Observatorio de Telepsicología para analizar la humanización de la tecnología

[ad_1]

TherapyChat, plataforma líder de psicologia en línia a Espanya, lidera la creació del primer Observatori de la Telepsicología junt a la Fundació Personas i Empreses. Amb vocació de convertir-se en el punt de trobada de referència per a debatre sobre els beneficis que posen les noves tecnologies en el tractament de la benestar emocional, l’Observatori reunirà periòdicament algunes de les veus més destacades en l’àmbit de la psicologia i els recursos humans.

Conscients de l’increment dels trastorns mentals que s’ha produït en els últims dos anys a la població espanyola – 1 de cada 2 persones no és capaç de declarar un estat anímic sano, segons dades de l’últim estudi realitzat per TherapyChat i l’empresa Sigma Dos – , però que, a la seva vegada, s’enfronta als elevats costos que suposen acudir a una teràpia presencial, les organitzacions volen posar en valor les virtuts de la digitalització per solucionar aquesta problemàtica.

D’aquesta manera, els principals objectius de l’Observatori seran analitzats la influència de la tecnologia en el comportament humà i la utilització d’aquesta com a mitjà per a la intervenció psicològica, així com reflexionar sobre la humanització de les eines de telecomunicació. Asimisme, aquesta iniciativa servirà per posar de releve com l’aplicació de les noves tecnologies influeix en la gestió de persones a les organitzacions.

Per afrontar els retocs ansiosos, TherapyChat i la Fundació Personas i Empreses organitzaran la seva activitat amb l’organització de quatre fòrums de discussió entre els mesos de setembre i desembre que convidaran a la reflexió col·lectiva.

El primer d’ells constarà d’una taula de treball sobre l’auge del síndrome de burnout i l’impacte d’aquest trastorn que cada any afecta a milions de treballadors – l’any 2019, l’OMS va incloure a la seva llista de malalties al haver-se convertit en responsable de fins a tres milions de morts anuals -.

Serà durant la segona quincena del mes de setembre i reunirà a grans empreses de sectors clau de l’economia, pymes i startups amb un coneixement profund tecnològic, així com a veus autoritzades en la gestió de les organitzacions i en l’àmbit psicològic per a debatre i reflexionar sobre de la recerca de solucions conjuntes per a pal·liar una de les problemàtiques més habituals en l’àmbit laboral.

A més, aquest Observatori pondrà en marxa un bon nombre d’accions entre les que es troben a la convocatòria de seminaris web i sessions de formació que permeten coneixement intercambiar, així com la publicació d’articles i estudis sobre l’avanç de l’aplicació de la Telepsicologia a les companyies. .

En paraules d’Alessandro de Sario, fundador i CEO de TherapyChat, “frente a les dificultats actuals per trobar suport psicològic a través del sistema públic o l’estigmatització que encara acompanya als problemes emocionals i que impedeix a moltes persones el pas per buscar ajuda. , la Telepsicología ofereix una oportunitat única per a democratitzar l’accés a la teràpia. Amb la creació d’aquest Observatori querem convidar a la població i al teixit empresarial espanyol a que reflexionen sobre la necessitat d’integrar les eines tecnològiques també en el suport psicològic per crear una societat més flexible, més lliure i, sobre tot, més sana”.

Per la seva part, Javier Cantera, President de la Fundació Personas i Empreses, ha afirmat que “en un escenari en el que les noves tecnologies ja han modificat la nostra forma de comunicar-nos, la nostra manera de consumir i, en definitiva, la nostra forma de viure, és el moment de reflexionar sobre les seves possibilitats també en l’atenció psicològica deixant enrere mitos falsos. De la mateixa manera que els neobancs o els comerços electrònics arribaran a les nostres vides per fer-nos el dia al dia un poc més senzill, les plataformes de psicologia en línia compten amb una missió: aunar els beneficis de la teràpia presencial amb la digitalització per promoure el desenvolupament integral. de las personas”.

[ad_2]