OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Orientación laboral para personas con discapacidad por accidente de tráfico de Fundación Adecco y Europcar

[ad_1]

Cada 8 minuts es produeixen un accident de tràfic a Espanya que deixaran segurs a les víctimes. En total, més de 60.000 persones sufren, cada any, conseqüències psicofísiques permanents a causa de les lesions provocades en un accident. Son dades d’un informe de UNESPA (Unión Española de Entidades Asseguradoras y Reaseguradoras), que també revela que el grup d’edat d’entre 26 i 45 anys és el més afectat respecte al seu pes sobre la població total. És dir, persones en edat laboral.

Per acompanyar-los en el seu camí cap a l’ocupació, la Fundació Adecco i Europcar Mobility Group han posat en marxa una Escola d’Empleo de la que s’estan beneficiant persones amb discapacitat adquirida per accident de trànsit. En aquests casos resulta fonamental treballar la part emocional i adaptativa per després definir la recerca d’ocupació de forma satisfactòria. Hi ha que tenir en compte que molts d’ells els concedeixen una incapacitat permanent que no els permeten exercir la seva professió anterior i han de reinventar-se i adquirir noves habilitats.

Esta Escuela de Empleo s’ha materialitzat en tallers d’orientació laboral, a través de jornades en les que s’ha treballat la part emocional i la recerca d’ocupació. Durant les sessions, els beneficiaris estan aprofundint en temes com a autoconeixement, gestió emocional, gestió dels estrés, creences limitants, objectiu laboral, competències, portals d’ocupació i autocandidatures, elaboració del currículum o procés de selecció. Actualment, es troben en la fase de definició del seu objectiu professional en col·laboració amb Europcar Mobility Group.

“Esta Escuela de Empleo m’està ajudant, en primer lloc, a conèixer-me personalment i situar-me també laboralment en el moment actual; i dins del meu procés rehabilitador, a explorar les possibilitats que em donen un emmpujón no només en la meva recerca d’ocupació, sinó en el conjunt de la meva recuperació”comenta una de les beneficiaris del programa.

Camino (integral) hacia el empleo

“La inclusió laboral de les persones amb discapacitat per raons sobrevenides té les seves particularitats, ja que és fonamental treballar prèviament la part emocional i adaptativa, per després definir la recerca d’ocupació, que és un element clau en el procés de recuperació i normalització del seu treball. vida. En ocasions, les persones afectades no poden exercir la seva professió temporalment, però en altres, se’ls concedeix la incapacitat permanent total, que les inhabilita per a l’exercici de la seva professió, i és necessari reorientar les seves competències i augmentar la seva formació per a mobilitzar-se cap a altres sectors. on puguin aportar el seu talent i capacitats. A través d’aquesta Escola d’Empleo posada en marxa amb la col·laboració d’Europcar Mobility Group, els acompanyam en el seu camí a l’ocupació de forma personalitzada, prestant especial atenció a preguntes com la gestió emocional i dels estrés o les creències limitants”, senyala. Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco.

Precisament, un altre dels beneficiaris del programa destaca la importància de conèixer altres persones que passen per una situació semblant i acompanyar-se mútuament. Compartir dicha experiència amb algú que ha viscut el mateix procés, “pot ajudar a conèixer els valors d’esforç, esperança i objectius que també poden aplicar-se per a un mateix”.

Una vegada finalitzada la primera part del programa aquest mes de juny, està previst ampliar les formacions dels beneficiaris per reforçar o actualitzar el seu perfil a partir del mes de setembre. Una labor que, sense duda, contribuirà a apropar-se encara més als beneficiaris del programa al mercat laboral. “A medio/larg termini m’imagino treballant en un puesto adaptat, que no em donen el cos, formant-me en nous camps on pugui posar en pràctica les competències que tinc, la meva marca personal i desenvolupar-me personalment i professionalment”, afegeix una de les participants.

[ad_2]