OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Serbatic Zamora desarrolla proyectos digitales desde Castilla y León e impulsa el talento local


Serbatic Zamora, una de les empreses del Grup VASS especialitzada en la prestació eficient de serveis TIC a grans empreses, ha rebut aquest matí la visita d’una delegació institucional formada per diferents autoritats de Castella i Lleó per conèixer de primera mà el seu impuls per el talent local, ja que, des de la seva implantació a aquesta ciutat el juny de 2019, ha incrementat en un 300% la seva plantilla de professionals.

En concret, s’han desplaçat fins a la seu de Serbatic Zamora el viceconsejero de Empleo y Diálogo Social, David Martín; el Gerente del Servicio Público de Empleo de Castella i Lleó (ECYL), José Antonio Bartolomé; el director general de Formación Profesional, Régimen Especial y Equidad Educativa, Agustín Francisco Sigüenza; el concejal de Turismo y Comercio del ayuntamiento de Zamora, Christoph Strieder; així com el president i secretari general de la Cambra de Comerç de Zamora, Enrique Oliveira Román y F. Javier Díaz Rincón, entre altres autoritats.

Per part de Serbatic han rebut els seus convidats Jorge González Herrero, director general; Eduardo Lorente, director de desenvolupament de negoci de VASS, y Álvaro González, director d’operacions.

Tots ells han valorat l’aposta de Serbatic Zamora per la innovació, el talent local i l’ocupació de qualitat a Castella i Lleó. Sí que tens uns 70 professionals altament especialitzats en les últimes tecnologies, els que poden desenvolupar les seves carreres professionals en una companyia multinacional sense la necessitat d’abandonar la seva ciutat, província o comunitat autònoma. Les últimes incorporacions s’han produït gairebé un mes, quan 11 joves talents es van sumar a la plantilla després de passar per un període formatiu.

“Hoy estem d’enhorabuena, Serbatic va iniciar la seva andadura a Zamora l’any 2019 amb 13 empleats i avui son unas 70 persones.. Son professionals joves que van a poder desenvolupar la seva carrera professional a Zamora i no van a tenir que sortir de la nostra comunitat per guanyar-se la vida”, ha assenyalat. David Martín, viceconsejero d’Empleo y Diálogo Social.

Per la seva part, José Antonio Bartolomé, gerente del Servicio Público de Empleo de Castilla y León (ECYL), ha celebrat que “hoy empieza un projecte de col·laboració potent entre el servei públic d’ocupació i Grup VASS”, destacant que l’exemple de Serbatic “demuestra que les petites ciutats com Zamora tenen la capacitat per assumir aquest tipus de retocs”.

També Christoph Strieder, concejal de Turismo y Comercio del Ayuntamiento, ha recalcat que “és una gran alegria contar amb joves que desarrollen els seus projectes aquí i mantengan l’atractiu de la nostra ciutat, consiguint que Zamora ofresca molt més a part de la seva gran qualitat de vida”.

Una empresa d’èxit
Serbatic Zamora s’ha convertit en una peça fonamental de la capacitat d’execució de projectes i serveis gràcies als seus professionals altament especialitzats tant en tecnologies punteres i pocs comunes de transformació digital com a altres més tradicionals (SAP, .NET, Cobol o Java) . A més, des de 2019, aquesta empresa replica el model d’èxit de Serbatic Cuenca, inaugurada oficialment l’any 2017 i reconeguda per la Junta de Castilla-La Mancha com a millor empresa creadora d’ocupació l’any 2018.

Serbatic Zamora és un exemple clar també de col·laboració entre institucions, ja que el projecte no hauria estat possible sense l’ajuda i el suport tant de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Zamora com de la Escuela Universitaria Politécnica – Campus Viriato en Zamora (Universidad de Salamanca) i els Institutos Claudio Moyano en Zamora i Los Sauces en Benavente.

Per tot ho, Jorge González Herrero, director general de Serbatic, ha destacat que “Serbatic Zamora tiene hoy clientes de primer nivel como Redsys, Evo, Santander o Unicaja, lo que ha permitido que los equipos han evolucionado mucho en poco tiempo, pasando de ser programadores junior a profesionales cualificados en el desenvolupament de programari i sense moure de la seva comunitat autònoma”.