OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Un estudio de Fellowes concluye que la satisfacción en el trabajo está relacionada con la productividad


Un ampli estudi va portar a cap per Fellowes, empresa líder en solucions d’oficina, amb una enquesta en el que va participar més de 6.000 treballadors europeus, ha revelat que nou de cada dia (96%) dels treballadors espanyols considera la satisfacció com a cosa important per a ells en el seu lloc de treball independentment de si aquest es troba a l’oficina o a casa. A més, el 93% dels espanyols afirman que aquest grau de satisfacció millor la seva productivitat en més d’un 25%.

Amb el fin d’ajudar a comprendre l’actitud dels treballadors a Espanya cap a la satisfacció i productivitat en el lloc de treball, els resultats d’aquest estudi també sirven com a informació per a les empreses amb el fin de conèixer la millor manera de navegar pel nou model híbrid de treball, en el que una part del mateix es desenvolupa a l’oficina i una altra part a casa.

En general els resultats de l’enquesta en la que es destaca la importància de la satisfacció en el lloc de treball, estan respaldats per un anàlisi addicional del sentiment en les RRSS per part de Fellowes amb quasi dos milions de mencions cap a la satisfacció en el lloc de treball en el darrer any.

Tras un any de teletrabajo i models híbrids, l’estudi indica que el 37% dels treballadors espanyols que treballen des de casa dicen que se senten més productius a l’oficina i un 30% afirman sentir més productes amb un model híbrid.

Este nuevo entorno de trabajo y las actitudes que muestran los españoles hacia él revela que no están muy alejados de trabajadores de toda Europa como Francia, Alemania, Países Bajos o Polonia, entre altres. Al analitzar i comparar els resultats i les respostes de tots els països inclosos en l’estudi, es dibuixarà un paisatge de satisfacció en el lloc de treball basat en quatre elements fonamentals. Aquest fill:

Ambient de treball netejant, en el que el 89% dels treballadors a Espanya reconeixen que és important que les empreses inviertin en un aire netejable i saludable utilitzant purificadors d’aire amb filtro HEPA, afirmant que així millor la seva productivitat per la tranquil·litat de respirar un aire saludable. A més, el 54% de tots els treballadors europeus responen que una bona ventilació afavoreix un millor olor en interiors el que millora l’índex de satisfacció.

Espai de treball saludable, destacant que el 91% dels empleats espanyols cree que un espai ergonòmic és essencial per millorar la seva productivitat. Més d’un 80% a més, donat que és important que les empreses inverteixin en ergonomia perquè s’inverteix en productivitat.

Un entorn segur. A Europa el 66% dels enquestats, inclosos els espanyols, estan d’acord en la possibilitat de desaconseguir forma fàcil de documents confidencials o sensibles les de seguretat i millor el seu nivell de satisfacció. Concretament un 68% dels treballadors a Espanya considera important la inversió en destructores de documents.

Ordenar i organitzar en el lloc de treball. Un 91% dels espanyols afirma en aquest estudi que té un espai de treball net i organitzat és important per a la seva productivitat. Que les empreses inverteixen en solucions per organitzar i emmagatzemar l’oficina és important per a un 85% dels empleats espanyols.

Aquests quatre elements són essencials que són garantits per les empreses quan es tracta de treball híbrid.

Y es que la mitad de todos los trabajadores se muestran satisfechos y reconocen un impacto positivo en su productividad y su configuración del set-up de trabajo es la correcta. Un 83% afirman que disposa d’un entorn ergonòmic que disposa d’una bona silla amb respaldo, un escriptori a la seva alçada i un monitor adequat a l’alçada dels ulls, el consideren fonamental per a aquesta millor producció.

A tener en cuenta por las empresas: el 36% dels europeus prefereix la jornada híbrida davant d’un 24% que prefereix només treballar des de casa.

Finalment un dels majors experts europeus en quant a productivitat, Martin Geiger, indica respecte als resultats d’aquest estudi de Fellowes que “El futur del treball és híbrid i ja no està relegat únicament a l’oficina a l’empresa. El treball modern ara implica que els empleats dividin una part del seu temps de treball treballant des de l’oficina corporativa i una altra part treballant des de l’oficina a casa. El denominador comú de les empreses més grans del món és que els seus treballadors més productius tenen com a punt en comú la satisfacció ”.

Y, al hilo de la mejora sobre el equipamiento y ergonomía, afirma que “la transición exitosa hacia el futuro del trabajo híbrido implica que las empresas han de implementar estrategias prácticas que permiten a sus trabajadores estar bien equipados y satisfechos con la configuración del puesto de trabajo tant de l’oficina corporativa com de la seva oficina a casa. Quant millor i més equipats són i més satisfets amb les seves condicions de treball es troben, obtindran resultats de major productivitat ”.

Porque al final, optimizar el puesto de trabajo en cada uno de los elementos antes mencionados mantendrá a los trabajadores seguros, satisfechos y productivos.

Sobre el estudio

  • Fellowes Brands es va encarregar a la consultora internacional Censuswide this amplio studio. Llevó a cabo una encuesta online entre el 8 i el 18 de juny de 2021 a una mostra de 6.212 treballadors d’oficina a Espanya, Regne Unit, França, Alemanya, Països Baixos i Polònia. Tots van participar doblement amb un procés d’acceptació i validació, completant un qüestionari previ de selecció abans de l’enquesta principal. Totes les persones enquestades van treballar en el moment de l’enquesta a temps complet o parcial i en situació de treball presencial o híbrid.

Acerca de Fellowes

  • Des de fa més de 100 anys, la marca Fellowes està comprometida amb el benestar en el treball, desenvolupant solucions ergonòmiques que millorin la salut i la productivitat en el lloc de treball. Sus soluciones combinan innovación, funcionalidad, rendimiento, elegancia y permiten ser incorporadas sin esfuerzo en la jornada laboral, convirtiendo los espacios de trabajo en entorno saludables y eficientes. Com negoci familiar fundat el 1917, tots els productes fabricats amb l’etiqueta Fellowes son garantía de calidad, de excelente funcionamiento y de preocupación por el cliente. La empresa opera des de 18 ubicacions diferents repartides per tot el món i la família Fellowes compte amb més de 1500 empleats.