OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Vytrus Biotech presenta su proyecto de Responsabilidad Social Corporativa


Vytrus Biotech la companyia biotecnològica especialitzada en ingredients actius cosmètics derivats de cèl·lules mare vegetals, per conèixer el seu projecte de responsabilitat social corporativa.

El projecte de RSC de Vytrus, es va iniciar amb la seva fundació, fa 12 anys, més allá de qualsevol tendència del moment, s’explica per la sensibilització dels seus fundadors i per la pròpia activitat de l’empresa. La seva matèria primera, les plantes, i la seva tecnologia, la biotecnologia, li confien una orientació al respecte per la naturalesa i el medi ambient, impulsant els valors com la sostenibilitat, la consciència social, la transparència i l’honestedat, que forman la seva cultura i els traços diferencials de el seu esperit i caràcter, el tan mencionat ADN.

El projecte de Vytrus es desenvolupa a través de 4 ejes centrals: les persones, el planeta, la consciència empresarial i el compromís social.

1. Las persones son el alma de Vytrus
Les persones són prioritàries i un dels actius principals de la cadena de valor de la companyia. Els valors de l’empresa s’alineen amb el seu equip humà, que s’han proposat, compartint i participant així en el compromís de RSC.

2. El planeta, compromís d’inversió socialment sostenible
Vytrus vela per a les seves accions sostenibles en tot el seu entorn, potenciant els beneficis que aporta la biotecnologia. Buscant impactes positius, com el reservori genètic, possibilitat de treballar amb plantes exòtiques, espècies amenaçades i endèmiques, el que permet recuperar, replantar i repoblar.

“Devolver a la naturalesa lo que la naturalesa ens ofereix” és el compromís de Vytrus amb el planeta i la naturalesa. Un projecte en el que els seus ingredients, destina un percentatge de la seva facturació a apadrinar projectes socials, científics o d’investigació, de preservació de la naturalesa i les plantes, del medi ambient i/o canvi climàtic, entre altres. Així formalitza aliances de proximitat amb entitats i projectes amb aquestes sinergies.

3. Empresa conscient
Certificada per la ISO9001 y GMP-EFfCi; Medalla Plantino per Ecovadis en 2021 per les seves bones pràctiques en RSC i sostenibilitat; ingredients certificats por COSMOS-Ecocert e ISO 16128 (amb un portafoli 100% origen natural); utilitza energia 100% d’origen renovable i implanta un projecte intern de reciclatge.

Vytrus lleva a cabo una gestió transparent, honesta, ètica i sostenible. Hace un any creó el Comitè de RSC per posar la sostenibilitat al centre de l’empresa i detectar àrees de millora.

Cosmètica sostenible i conscient, una nova forma d’actuar de la indústria cosmètica, en quant a la gestió empresarial i la generació de productes.

Ingredients naturals que aporten solucions que contribueixen a la salut i al bé estar de les persones, els creadors tenint en compte el seu impacte mediambiental, social i econòmic. Per abordar una bellesa interior gràcies al cuidado personal, amb tractaments respetuosos i naturals, que aporten seguretat i confiança, millorant la qualitat de la vida de les persones.

4. Compromís social, solidaritat
El compromís social de Vytrus conlleva la creació de consciència de comunitat en l’entorn en el que creix i desenvolupa la seva activitat. A través d’implicació local amb entitats socials, de reinserció, accions solidàries, donatius, reforestació d’espais naturals, etc.

Vytrus entiende que els èxits de la ciència son el motor del progrés de la societat i la cultura científica és clau per a sensibilitzar la sostenibilitat, fomentant un pensament crític i innovador. La biotecnològica compta amb un model que combina la innovació i la sostenibilitat, en un negoci rentable per aconseguir un món millor.

***

Sobre Vytrus Biotech
Vytrus Biotech basa la seva activitat en la tecnologia de cultiu de cèl·lules mares vegetals, per al desenvolupament, la producció i la comercialització d’ingredients actius d’alt valor afegit al sector cosmètic. El posicionament com a empresa pionera en l’ús d’aquesta tecnologia per a fines empresarials de Vytrus Biotech una sòlida base sobre la qual construir una avantatge competitiva sostenible. Amb aquesta tecnologia es poden obtenir productes totalment naturals, amb alta eficàcia i patentables. Cuenta amb un equip de més de 25 persones a les seves instal·lacions de Terrassa, essent la majoria llicenciats o doctors en ciencias de la vida i està present a Europa, USA, LATAM i Asia a través de la seva red internacional de distribuidors.

La biotecnològica ha estat galardonada amb el premi “Mejor ingrediente cosmètic del mundo” a la fira In-Cosmetic Global 2020 pels seus dos ingredients: Kannabia Sense™ i Deobiome Noni™.