OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Wilo y Schneider Electric intensifican su colaboración con un partenariado estratégico


Wilo, un dels principals proveïdors de bombes i sistemes de bombeig del món per als serveis de construcció, gestió de l’aigua i sectors industrials, i Schneider Electric, líder en la transformació digital de la gestió i l’automatització de l’energia, han començat una col·laboració estratègica per desenvolupar conjuntament solucions de sostenibilitat i eficiència per als sectors de l’aigua i la construcció.

“Teniendo en cuenta el riesgo de desvinculación por motivos políticos de las cadenas de valor globales, las cooperaciones y colaboraciones serán cruciales en el futuro”, explica Oliver Hermes, president i conseller delegat de Wilo Group. “Amb aquesta col·laboració estratègica, volem contrarrestar qualsevol tendència de disociació. Però també volem aprofitar al màxim el poder d’innovació conjunt per desenvolupar noves solucions digitals per a futurs retos”. Wilo, representat per el Director tecnològic Georg Weber, i Schneider Electric, representat per Alain Dedieu, president del segment Aigües residuals d’aigua, y Philippe Rambach, vicepresident sènior d’Automatització Industrial, acordar la seva col·laboració durant la conferència internacional de Wilo.

L’objectiu és desenvolupar una proposta de valor comú per abordar els retos de sostenibilitat de l’aigua, mitjançant solucions digitals per a l’escàs d’aigua, el seu reciclatge i l’eficiència de les infraestructures.

Aquesta col·laboració està pensada per impulsar la relació entre les dues empreses a l’hora de desplegar arquitectures úniques i tecnologies digitals basades en integracions i desenvolupadors personalitzats, incloses les tecnologies de programari d’automatització universal. L’àmbit de la nova col·laboració inclou el sistema d’automatització centrat en programari de Schneider Electric, EcoStruxure ™ Automation Expert, així com capacitats analítiques i serveis digitals.

La combinació de tecnologies i serveis de les dues empreses proporcionarà solucions completes per a l’eficiència energètica i la conservació de l’aigua per a edificis sostenibles, municipis, companyies elèctriques i aplicacions d’aigua industrial.

Basant-se en l’experiència del client desenvolupat conjuntament per Wilopark, Schneider Electric i Wilo també col·laboraran per ajudar a les indústries i edificis del futur a reduir la seva huella de CO2, a l’abordar la descarbonització de les operacions a través de tecnologies innovadores, la integració de fonts d’energia renovable i una millor gestió de l’energia.

“Ambas partes hemos acordado fortalecer nuestra historia de colaboración, combinando el liderazgo y los conocimientos que tenemos en nuestros respectivos campos con nuestro espíritu innovador. Tenim l’objectiu compartit de donar forma a un futur sostenible per a l’aigua, un recurs crític per a la vida i la industria “, assegura Alain Dedieu.

Georg Weber va afegir: “Nos alegra intensificar aún más nuestra colaboración con una empresa tan innovadora y con ideas afines. Estoy especialmente orgulloso de ver esta colaboración concretarse no solo en contratos sino también en proyectos tecnológicos muy prácticos “.

Els projectes conjunts inclouen solucions plug-and-play per al tractament de l’aigua i l’impuls de la capacitat d’automatització d’edificis i del manteniment preventiu, amb maquinari i programari innovador. A més, per a l’equipament de Wilopark, prevé una plataforma digital oberta i escalable amb AVEVA ™ System Platform (anteriorment Wonderware) que fusiona dades d’activitats i processos de tots els subsistemes (instal·lacions); així com un sistema de càrrega de mobilitat elèctrica totalment integrat per a la flota de vehicles elèctrics de Wilo.

“Wilo y Schneider Electric juga un paper decisiu a l’hora d’oferir solucions per a infraestructures i solucions d’automatització sostenibles”, afirma Georg Weber. “Nosaltres tomamos esta responsabilidad muy en serio y siempre aspiramos a ir más allá. Schneider Electric és el soci ideal en aquest sentit ”.

Sobre Wilo
Wilo Group és un dels principals proveïdors mundials de bombes i sistemes de bombeig per a serveis de construcció, gestió de l’aigua i el sector industrial. Wilo emplea hoy a unas 8.000 personas en todo el mundo. Amb solucions innovadores, productes intel·ligents i serveis individuals, proporcionen un servei intel·ligent, eficaç i respetuós amb el clima per mantenir el fluix de l’aigua. Ja son el pioner digital dins de la indústria amb els seus productes i solucions, processos i models de negoci. www.wilo.com