OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Cione recibe la certificación de “Espacio cerebroprotegido” por la Fundación Freno al Ictus

[ad_1]

La Fundación Freno al Ictus ha otorgado el sello “Brain Caring People” a Cione Grupo de Ópticas per la campanya divulgativa “Cione contra el ictus” i la certificació “Espacio Cerebroprotegido” de les seves oficines a nivell nacional, que ara compta amb personal especialment format. , capaç d’identificar, estabilizar i reaccionar, en cas de que qualsevol persona sufra un ictus en les seves instal·lacions o en la pràctica del seu treball.

El projecte desenvolupat amb Cione Grupo de Ópticas, inclou la campanya de sensibilització dirigida a la societat “Cione contra el ictus” que busca visibilitzar i informar sobre aquesta malaltia, la seva prevenció i la importància del temps de l’actuació. La campanya consisteix en un conjunt de materials divulgatius distribuïts a través dels diferents canals de comunicació d’aquesta institució.

Miguel Ángel García Fernández, Director General, de Cione Grupo de Ópticas ha rebut el sello de reconeixement destacant que tant des del punt de vista de la consciència, com des del punt de vista de la pràctica, passar a l’acció quan succeeixi un aquests accidents en els que saber què hi ha que fer, i fer-ho ràpid, és vital per a l’evolució del pacient; ser espai cerebroprotegit, certificat per la Fundació Freno Ictus, no pot estar més d’acord amb la filosofia del Grup Cione: “prevenció per a la millora de la salut de la nostra societat”.

D’aquesta manera, el Cione Grupo de Ópticas passa a formar part del teixit empresarial responsable del nostre país en rebre aquesta acreditació. La certificación de “espacio cerebroprotegido” ha consistit en una primera fase en la formació del 100% de la plantilla, per a la identificació, estabilització i actuació davant un possible ictus, amb l’objectiu de reduir tant el temps d’actuació per salvar vides i evitar. secuelas, així com saber estabilizar a l’afectat, i poder activar quant abans del protocol Código Ictus a través del servei d’emergència 112.

En una segona fase està prevista que aquesta certificació s’ofereix a totes les òptiques associades a Cione a través de la Universitat de Cione, per contar amb persones formades en tota la geografia nacional gràcies a la dispersió geogràfica i la proximitat amb la societat que les òptiques aporten.

En aquest sentit, el president de la Fundació Freno al Ictus, Julio Agredano ha destacat que “el objetivo primordial de esta certificación es salvar vidas y evitar secuelas. Uno de los grans problemes del ictus, és que és una malaltia temps-dependiente; reduir el temps d’actuació és vital per minimitzar la seva mortalitat o les secuelas que provoca. Asimisme, ha indicat que “amb aquest certificat sumam a Cione Grupo de Ópticas a la lluita contra l’ictus, reconeixent el treball de l’organització per haver format als seus empleats en la seva identificació i actuació, per poder marcar la diferència davant un cas en un cas. el seu entorn”.

Recordem que segons dades de la Sociedad Española de Neurología, més del 50% dels afectats per un ictus quedan amb secuelas discapacitants o fallecen, i el 35% dels casos es produeixen en edat laboral, provocant una mortalitat 5 vegades superior a la del càncer de mama.

El ictus és una alteració de la circulació cerebral que compromet la llegada de sang al cerebro provocant el consiguiente dany neuronal. Los datos son reveladores: s’estima que una de cada sis persones tindrà un ictus a la llarga de la seva vida, actualment és la primera causa de discapacitat adquirida en l’adult i representa la segona causa de mortalitat, sent la primera en el cas de les persones. dones, de manera que cada any afecten a unes 120.000 persones a Espanya, provocant la mort o una discapacitat grave en un percentatge elevat dels casos.

Per aquesta raó és essencial la rapidesa en l’actuació i en una formació adequada. Només així els empleats podran identificar les senyals d’alerta d’aquesta malaltia, senyals que suelen passar desapercibidas en molts casos pel desconeixement entre la població.

Espai cerebroprotegit

“Espacio Cerebroprotegido” és una certificació obtinguda a través d’una formació en línia, el contingut formatiu ha estat desenvolupat amb la col·laboració de la Sociedad Española de Neurología (SEN) a través del seu Grup d’Estudi de Enfermedades Cerebrovasculares (GEECV) i forma part del projecte “Brain Caring People” el qual compta amb l’aval social de la pròpia societat científica i també compta amb el suport de l’Associació Espanyola d’Especialistes en Medicina del Treball (AEEMT) i l’Associació Espanyola de Serveis de Prevenció Laboral (AESPLA).

[ad_2]