OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Consultoría tecnológica e IoT: los sectores más potentes de la industria 4.0 en España


Atles Tecnològic ha creat un mapa de la Indústria 4.0 a Espanya amb els dades de més de 1.600 empreses identificades per la seva vinculació amb la Indústria 4.0, en la seva condició de proveïdors de tecnologia.

El Mapa està segmentat per tecnologies i per Comunitat Autònoma, facilitant la cerca de proveïdors de proximitat. “El objetivo de Atlas Tecnológico es identificar y validar los activos disponibles y ponerlos al servicio de las empresas”, comenta Pablo Oliete Vivas, fundador i CEO d’Atles Tecnològic.

Según Oliete, un porcentaje muy elevado de estos proyectos no se llevará a cabo por no encontrar los socios adecuados, “es más -señala- muchas veces, esta falta de información impide que muchos de estos proyectos lleguen siquiera a plantearse. En l’actualitat més d’un 60% no es realitzarà per falta de mitjans i coneixements tècnics que en cas d’haver pogut accedir a la informació que aportem des de l’Atles Tecnològic, es podrien haver posat en marxa. Según el INE, casi el 75% de las empresas que innovan lo hace en solitario ”.

A més d’aquest mapa de proveïdors, Atles ofereix un equip complet d’especialistes i consultors multidisciplinaris que analitzen els projectes en la seva fase inicial i, en el seu cas, col·laboren en la seva definició definitiva. “Cubrimos -añade el CEO de Atlas- la vida útil de cada projecte amb un servei 360 que va des de l’assessorament especialitzat per a la seva definició a la proposta dels proveïdors més adequats capaços de fer realitat en un pla accelerat i amb una reducció significativa de los costes ”.

L’objectiu d’Atles identifica coneixements, experiències, tecnologies i capacitats per a que les empreses puguin treballar amb l’assessorament i els socis adequats que permetin desenvolupar amb èxit els seus projectes d’Indústria 4.0.

Mapa de la Indústria 4.0
Hasta la fecha, Atlas Tecnológico ha identificado 1.633 empresas de sectores como la Consultoría Tecnológica e Informática (275), l’Automatització i Industrialització de Processos (182), la Fabricació aditiva i la impressió 3D (90), Internet de les Cosas, IoT , (179), l’Anàlisi de dades i el Big Data (196), el Cloud Computing (95), la Robòtica (75), La Realitat Aumentada (39), la Ciberseguritat (95), la Intel·ligència Artificial (99), els vehicles autònoms -Automatic Guided Vehicle- (13), el Prototipat (57), la Smart City (69), el Disseny Industrial (129), i els desenvolupadors de Programari (268).

Del total d’empreses, 504 estan radicades a Catalunya, 357 a la Comunitat de Madrid, 277 a la Comunitat Valenciana, 171 a Múrcia, 155 a Castella i Lleó, 106 al País Basc, 96 a Andalusia, 60 a Aragó, 41 a Galícia, 33 a Astúries, 21 a Navarra, 15 a Extremadura, 13 a Cantàbria, 10 a Castella la Manxa, 9 a La Rioja, 7 a Canàries i 1 a Balears.

“Son todas las que están -indica Oliete- y nuestro objetivo es seguir ampliando el mapa hasta que estén todas las que son. Estem davant d’un mapa de tecnologies sense anterior a Espanya, per l’enorme mostra d’empreses, i està concebut per ser dinàmic, en contínua actualització. Aquesta iniciativa forma part del nostre compromís de vigilància tecnològica, sabem que donant visibilitat a tota aquesta ‘indústria auxiliar’ la indústria 4.0 creixerà exponencialment al nostre país, modernitzant el teixit productiu i aquest és el nostre objectiu ”.

Com funciona Atlas Tecnológico
Atlas Tecnológico es un ecosistema que reúne a los diferentes actores del sector industrial: emprenedores, empreses, proveïdors de serveis i tecnologies, consultors, especialistes … amb l’objectiu de generar col·laboracions i sinergies que ajuden a fer realitat els projectes que surgen en l’àmbit de indústria 4.0. El seu objectiu és identificar coneixements, experiències, tecnologies i capacitats per a que les empreses puguin treballar amb l’assessorament i els socis adequats que permetin desenvolupar amb èxit els seus projectes.

Dissenyat com a un espai on convergeixen indústria i tecnologia, Atlas Tecnológico reduce, de més de 6 mesos a menys d’un mes, el temps de definició i selecció de proveïdors en projectes de transformació empresarial, digitalització, automatització i robotització de processos industrials.

Atles ofereix diferents modalitats de col·laboració. En la modalitat Projecte Rumbo, basta amb que l’empresa usuari expliqui que necessita i Atles Tecnològic propondrà els millors proveïdors. La relació es amplia en Proyecto Sherpa on Altes acompanyaran en la presa de decisions i planificació prèvia a la implantació. Con el Projecte Sr. Lobo Atles passa a formar part activa del projecte i participarà en tota la implantació. Finalment, la modalitat Projecte Alfa inclou l’anàlisi de viabilitat i el desenvolupament d’una solució integral a mesura.