OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

El HR Innovation Summit 21 celebró su cuarta edición con foco en los nuevos retos empresariales

[ad_1]

Éxito total de la cuarta edición del HR Innovation Summit, l’alcalde esdeveniment especialitzat en RRHH, innovació, tendències i gestió de talent en l’era digital, i que ha reunit al Círculo de Bellas Artes de Madrid a més de 500 assistents, tant en vivo o vía online. El congrés ha tancat amb un suport institucional per part d’Ajuntament i Comunitat de Madrid que ha posat de manifest la importància de congresos així per analitzar el futur laboral i empresarial.

Durant una jornada maratoniana repleta de meses redondes, ponències magistrals i enriquecedors debates, més de 50 dels principals experts en l’àmbit empresarial han podut intercanviar opinions, parers, projectes, casos d’èxit … Tot el abans de 300 assistents presencials presents al Teatro Fernando de Rojas (aforo limitado al 50%), a més de cerca de 200 de tot el món connectats per streaming.

Entre les ponències destacades, Neil Harbisson, el primer cíborg humà, que ha mostrat com la tecnologia bé utilitzat pot facilitar la vida i no està per sustituir-nos; o Pau García Milà, un emprenedor tecnològic i especialista en innovació que en el seu keynote destacat que vivim en una època dominada per “la tirania dels temps, on primer la immediata a l’hora de consumir continguts i comunicar-nos”. “Si volem comunicar i arribar al lloc o client”, segons García Milà, “s’ha de cuidar el contingut (missatge) per encima del continent”.

“La marca personal és difondre el que tú eres” per José Luis Risco, de EY
José Luis Risco, màxim responsable de RRHH de EY a Espanya, patrocinador principal de HR Innovation Summit, ha parlat de la importància que adquireix en aquests temps amb la marca personal de l’empresa, així com del lloc i de la relació d’este amb la marca de la empresa. “La marca personal és difondre el que tú eres. Hay que ser muy real para que la gente te reconozca. Es lo que tu eres y, sobre todo, lo que te gustaría ser ”, concluye.

També ha parlat sobre la importància en el nou món empresarial que està adquirient per a l’ocupació d’altres beneficis com la flexibilitat o la responsabilitat de l’empresa amb el medi ambient i la societat, més allà del seu salari. O la importància d’aprofitar la possibilitat de l’escutxa digital per trobar la informació necessària per aconseguir-ho en emplaçament i les seves necessitats.

En aquest sentit, i parlant de tecnologia aplicada a l’empresa, els experts han destacat que “la tecnologia té que ser global, accessible, integral, personalizable i ser fàcil d’utilitzar i implementar”, al temps que han posat énfasis en la figura del empleat i en com potenciar la comunicació interna. “El empleado es un stakeholder más, y la relación de la empresa con él tiene que ser transparente, sincera y generar confianza. Porque solo así generaremos la confianza suficiente, solo así integraremos equipos y haremos que todos se sientan parte de la cadena de valor ”, ha insistit Alberto Berrocal, de Coonic.

La tecnologia, al servei de l’empresa i del lloc
El protagonista del congrés ha estat, en gran mesura, l’empleat i la importància de cuidar de la seva salut física, mental i financera, per al que ajuda el nou disseny de les oficines, el foment de l’exercici dins i fora de l’empresa o flexibilitat salarial i de les formes de retribució.

També de cuidar de les noves generacions que duran, però també preparar seguiran mantenint la rellevància dels seniors, seguiran empoderant-los i ajudant-los a encaminar-se cap al final de la seva carrera laboral. Raquel Roca, periodista experta en RRHH, i Ibai Martínez, de Teamlabs, han apostat per “la convivència transgeneracional, perquè de ahí sorgeix la innovació. Y evitar el edadismo, es decir, la discriminación por la edad, que es la mayor exclusión actualmente en las empresas ”. “Hay que cuidar no solo el onboarding de los jóvenes que comienzan en una empresa, sinó també el sortir quan s’acaban”. “Debemos conjugar las ganas de unos con las canas de otro”, ha conclòs Roca.

Hacia una realitat corporativa més diversa i inclusiva
Sobre diversitat i igualtat han parlat també el periodista i l’escriptora Teresa Vell i l’empresa de l’èxit Bisila Bokoko, i de la importància de conjugar punts de vista nous i rellevants per a l’empresa. Buscar la inclusió i la paritat que poc a poc es va donant. També empreses com Repsol, Merck, Íncipy, Netflix i Atresmedia han debatut sobre com aconseguir crear converses amb tots els empleats, generar empatia i aconseguir crear una cultura de diversitat que s’observi en l’empresa i produir la integració plena i potenciar les possibilitats de la empresa.

I dins d’aquesta diversitat, molts dels experts han mencionat la importància creixent del medi ambient i la sostenibilitat com a fórmula d’èxit empresarial. I també per a l’atracció de talent. Així ho han posat de manifest experts tan dispars com Juan de Antonio (Cabify), Juan Verde (Alamo Solutions), Alberto Castilla (EY) o l’experta Pilar Llácer, per a qui les empreses han de fer créixer els seus negocis “de forma exponencial i ambiciosa , sí, però també de forma sostenible. Y las empresas necessitan héroes que ayuden a la compañía a crecer respetando el entorno ”.

Destacat suport institucional a esdeveniments
L’esdeveniment ha tingut un suport amb l’ajut institucional a la clausura de l’esdeveniment. Tras les paraules d’Eduardo Vizcaíno, president d’Edicions Digitals Siglo 21, organitzadors de l’esdeveniment, en les que ha destacat “l’orgull de dur a terme el cim” i de la importància “tornar a realitzar esdeveniments en els que escollir voces expertes per cambiar nuestro mundo empresarial y laboral ”, intervino en el cierre Ángel Niño Quesada, concejal de Innovación y Emprendimiento del Ayuntamiento de Madrid. Ha destacat a la ciutat de Madrid com “pionera” en l’organització d’aquests esdeveniments i ha registrat la importància de la retenció de talent, “posat que ara tenim accés a treballar per qualsevol ciutat del món”.

Per la seva part, Alfredo Timermans Del Olmo, Viceconsejero de Empleo de la Comunidad de Madrid, ha ressaltat també la importància de “ver gente y no pantallas”, en referència a la presencialitat de l’esdeveniment ”, i ha fet hincapié en la importància de sumar al mercat laboral a aquells col·lectius que tenen més difícil el seu accés.

El Cimera d’Innovació en RRHH ha contat, un any més, amb EY com a patrocinador principal, i el suport institucional de la Asociación Española de Directores de Recursos Humanos. A més, Aon, Cabify (Patrocinador oficial de mobilitat), Cigna, Hastee, Infojobs, Personio y El Grup Adecco va participar com a patrocinadors d’or, y Nationale-Nederlanden y Sodexo hi va haver en qualitat de Silver Sponsors. Como Bronze Sponsor, el congrés ha tingut el seu suport Gympass, Grow-Ing, Íncipy, Nawaiam, TherapyChat y Vertis. Mini Madrid ha estat el vehicle oficial d’un esdeveniment que compte també amb la col·laboració d’empreses com Plúria, Frutalitat, Baró de Salamanca, Azotea, Pernod Ricard, Steelcase y Royal Bliss, entre altres. Coònic és l’agència de comunicació de l’esdeveniment i Eventelling ha exercit com a proveïdor tecnològic oficial.

[ad_2]