OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Esdomo Telecom presenta homespot, la solución que lleva Wi-Fi 4G donde no llega la fibra óptica


Amb una societat plenament connectada i en constant moviment, el present i el futur de la població està vinculat de forma indisoluble amb la seva capacitat d’accés a les noves tecnologies. Es tracta d’una situació que, avui en dia, encara no s’ha trobat solució en moltes zones geogràfiques d’Espanya a causa de l’escàs de recursos, d’inversors i d’infraestructura

Segueix l’Agenda 2025 d’Espanya Digital, la banda ancha en el territori espanyol ha d’estar coberta al 100% en un pla de quatre anys. Si a això se li suman altres variables com l’expansió del 5G, els subsidis de l’empleador per a despeses d’oficina en casa propiciats pel COVID-19 i el fet de que l’ADSL deixés d’existir a partir del 2023, una connexió a Internet de alta velocitat és, cada vegada, més necessària.

Per donar resposta a aquestes necessitats, Esdomo Telecom, companyia espanyola d’origen alemany especialitzada en telecomunicacions, ha creat homespot, un dispositiu portàtil que es basa en el seu funcionament en la tecnologia de redisseny mòbil 4G. El fet de no precisar instal·lació, li otorga una mobilitat geogràfica que la fibra òptica o l’ADSL no tenen. A través de la red 4G i d’un enchufe per al router, homespot es connecta a l’instant oferint un volum de dades de fins a 300 GB al mes amb una alta velocitat de descàrrega, en funció de la ubicació de l’usuari, la disponibilitat i intensitat de la senyal, i fins i tot a l’ancura de les parades del domicili.

Según Thorsten Bergmann, fundador d’Esdomo Telecom: “homeespot és un producte únic, flexible i innovador. No importa des d’on es connecta o per què us utilitza la vostra connexió, ja que us permet navegar a alta velocitat, estés on estigui. Solo tienes que enchufarlo al corriente eléctrico y empezar a navegar ”.

Un servei amb moltes possibilitats

En funció de les necessitats de cada usuari, el servei ofereix tres tipus de producte:

  1. homeespot llar: inclou un volum de dades de 100 GB / mes (ampliables) y una velocitat de descàrrega de fins 300 Mbps. Es tracta d’un producte pensat per a ser utilitzat en el domicili o en on es disposa de presa de corrent per efectuar la connexió. Si l’usuari no disposa de router (imprescindible per utilitzar el servei), homespot pot proporcionar un de targeta SIM d’alta capacitat que, una vegada sufragat el seu cost, passa a ser propietat del client.
  2. casolà mòbil: ofereix un volum de dades de 100 GB / mes (ampliables) y una velocitat de descàrrega de fins 150 Mbps. En el cas que l’usuari no dispongui del router MIFI (imprescindible per utilitzar el servei), es pot adquirir un totalment mòbil. El router 4G MIFI també passa a ser propietat del client una vegada que conclou el període de permanència. La principal ventaja d’aquest tipus de router és que és totalment portàtil i de bolsillo, el que li otorga a l’usuari una mobilitat absoluta en la navegació d’alta velocitat que l’acompanyarà vaya on vaya.
  3. casal trimestre: accés a 300 GB / mes ja una velocitat de fins 150 Mbps. Amb aquesta opció, el router portátil està inclòs y no existeix contracte de permanència. Com s’afegeix, en el cas d’agotar el volum de dades, és possible continuar navegant a una velocitat màxima de 128 Kbit / s sense cap cost addicional.

A més, amb un hogar personalitzat i un mòbil personalitzat es pot obtenir Extres de 100 GB mensuales e fins i tot aconseguir els 300 GB, si el usuari així lo desea. En aquest sentit, encara que el client tingués contractat 100 GB, si un mes sobrepasa una quantitat, el servei sigue operatiu, simplement abonarà un cost extra en funció del que utilitzi. El consum es pot consultar a través de l’App de homespot.

Per a una experiència òptima, homespot pone també a disposició dels seus clients un MIFI d’alta qualitat que permet connectar fins a 8 dispositius simultàniament, així com un Wi-Fi 4G d’alta gamma, que proporciona una connexió més ràpida i amb la que és possible connectar fins a 64 dispositius a la vegada: mòbils, tauletes, ordinador i / o SMART TV.

Per tot això, es tracta d’una solució de gran valor per als usuarios que viajan amb freqüència i té deficiències en la cobertura; per als que tenen una segona residència; per als que comparten piso y quieren tener su propia red sin depender de sus compañeros, para pequeños negocis en l’àmbit rural que necessita un ancho de banda potente a la hora de realizar sus pedidos, para aquellos que teletrabajan o, per la seva forma de vida, son nòmades digitals.

Pasado y futuro
Aunque Esdomo Telecom nació en el 2019, su fundador, Thorsten Bergmann compte amb més de 20 anys d’experiència al sector. Fue en 1997 quan Bergmann va iniciar la seva activitat a Espanya amb un ISP (Proveedor de serveis d’Internet). Des de llavors, el seu fundador ha seguit innovant i introduint millors en el servei d’Internet i telefonia per al territori nacional. El 2002, per exemple, va instaurar un servei telefònic d’inici i el 2003 es va desenvolupar un dels primers ISP que proporcionava Internet a través del bucle local desagregat. Ja com Esdomo Telecom, el darrer projecte més notori en el que ha participat Thorsten ha estat en la creació de homeespot, un producte innovador que proporciona Internet portàtil d’alta velocitat i que suposa una alternativa a la fibra òptica o l’ADSL per a tot el territori nacional.

En paral·lel, l’objectiu d’Esdomo Telecom passa per aprofitar la proximitat amb el client i convertir-se en un mig pla en una ventanilla única oferint als seus clients serveis propis de distribució, segurs, energia, sistemes d’alarma o banca. En este sentido, en lo que queda de 2021, la compañía tiene previsto lanzar Esdomo Distribución, un centro de llamadas de inicio y afiliados y un canal de ventas B2B. Per la seva part, el llançament d’Esdomo Seguros, Esdomo Energía y Esdomo IoT (Internet de las Cosas) tindran lloc al llarg del 2022.