OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

La UMH abre un nuevo proceso de selección para impulsar a propuestas de negocio innovadoras: Maratón UMH


Aquesta iniciativa ofereix suport personalitzat per establir una primera hoja de ruta i aconseguir els primers hitos de l’empresa: una estratègia sòlida, i l’accés a finançament, a infraestructures ja a un equip d’experts.

Els interessats en aconseguir una de les places limitades poden enviar la seva sol·licitud i trobar tota la informació a la web www.maratonstartupsumh.es. La nova convocatòria d’aquest programa, dirigit a persones de la província d’Alacant i voltants, ofereix assessorament estratègic, assessorament sectorial, formació en creació de start-ups, i prop de 70.000 euros en finançament i altres premis especials.

Les persones seleccionades per aquest programa poden desenvolupar les seves competències i generar equips de gestió. A més, combinarà un itinerari formatiu sobre àrees clau per a la creació de start-ups: estratègia empresarial, desenvolupament de prototips, màrqueting, anàlisi de mercats, o finances i fonts de finançament, entre altres. Tot ello, amb el suport i l’assessorament personalitzat de professionals del Parc Científic de la UMH, i del seu vermell d’experts tecnològics i sectorials formats per empreses consolidades, start-ups, investigador personal de la UMH i companyies tractores de la província d’Alacant . Asimisme, per facilitar el desenvolupament de productes i serveis, els seleccionats podran accedir a diferents infraestructures del PCUMH. Algunes d’aquestes són el laboratori de disseny i prototipat 3D i el de biotecnologia, o els espais de coworking.

Premis i patrocinadors
La 11ª Marató UMH compte amb un total de 68.250 euros i altres premis especials patrocinats per empreses i entitats de la zona. Concretament, durant la primera fase del programa, que tindrà lloc entre els mesos d’octubre i desembre, s’otorgaran un total de 18.250 euros i altres galardons als projectes més innovadors. Per la seva part, durant la fase final de la Marató UMH, que portarà a cap d’enero a l’abril, seleccionarà les propostes guanyadores, que es repartiran un total de 50.000 euros i altres premis.

Aquesta nova edició està patrocinada pel Banc Santander a través de Santander Universitats, que aporta un total de 60.000 euros; per Planetahuerto.es, que contribueix amb un premi especial d’assessorament per a la millor iniciativa de l’àmbit del comerç electrònic; i per l’empresa del Parc Científic de la UMH Agilmark Patents i Marcas, que ofereix un premi especial de consultoria en patents i marcs, i de redacció i sol·licitud d’una patent, marca, disseny o model d’utilització.

També per la Càtedra Alejandro Roemmers d’Indústries Culturals i Creatives de la UMH, que lliurarà 1.000 euros a la idea més innovadora d’aquest sector; per la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible-Prosperitat de la Universitat, que oferirà 1.000 euros al model de negoci més innovador en l’àmbit de la prosperitat de les persones a través del progrés econòmic, social i tecnològic; y por la Cátedra del Calzado “San Crispín” de la UMH, que concedirà 1.000 euros a la iniciativa més innovadora del sector del calçat i les indústries complementàries.

Per la seva banda, Verne Technology Group oferirà 1.500 euros, així com a mentorització i suport al model de negoci més innovador i avançat vinculat al sector TIC; la Federació d’Empresaris del Metall de la província d’Alacant (FEMPA) contribuirà amb un premi especial que consisteix en serveis de networking empresarial durant un any al projecte més innovador en el sector del metall o afins; INESCOP oferirà un galardó especial de mentoria al model de negoci més innovador en el sector del calçat o afins; y Levantina otorgará 1.500 euros y mentoring a la iniciativa més innovadora en àmbits relacionats amb el sector de la Pedra Natural com la sostenibilitat, el medi ambient, l’eficiència energètica o les tecnologies i models de negoci.

A més, Teralco Group oferirà 1.000 euros al projecte digital més innovador, així com a tutoria i una borsa de 350 hores de desenvolupament i programació informàtica; Vegabaja Packaging contribuirà amb un premi especial d’assessorament a la idea més innovadora del sector del cartonatge, l’envasament o relacionat; i l’Associació d’Empresàries Professionals i Directives d’Alacant (AEPA) lliurarà 1.250 euros i un any de serveis de mentoria o acceleració per part d’AEPA o d’alguna de les seves empreses associades al projecte més innovador liderat per una dona en el que el servei o producte millor les condicions de vida dels mismes.

Los ganadores del programa, además de los galardones concedidos por estos patrocinadores, se beneficiarán de un año de estancia gratuita en los espacios de incubación del Parque Científico de la UMH y contarán con condiciones favorables para la participación de la Universidad en sus proyectos.

Impuls a la innovació
El Parque Científico de la UMH cuenta con una larga trayectoria de éxitos en materia de emprendimiento ya que, des del llançament el 2012 dels seus programes de suport a la creació de start-ups, ha assessorat a més de 1.500 persones emprenedores amb al voltant de 800 projectes de negoci. Asimisme, ha repartit més de 700.000 euros i ha impulsat a més de 150 start-ups, que contribueixen amb les seves innovacions a la millora del seu entorn.