OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Los 5 mitos más habituales sobre las casas prefabricadas, según La Casa Agency

[ad_1]

És molt comú pensar que els propietaris de cases prefabricades tenen menys obligacions i responsabilitats que aquells que posen una casa construïda de manera tradicional.

La realitat és que això no és així i, per demostrar-ho, La Casa Agency (www.lacasa.net) ha elaborat un ranking amb els 5 mites amb les cinc equivocacions més comunes que cometen la gent quan s’adquireix una casa prefabricada:

Se pagan menys impostos per una casa prefabricada
No, en absolut. A la administración pública le da lo mismo cómo esté construida una casa. No li importa si és prefabricada o hecha amb hormigón i ladrillos.

L’únic que compta és que es tracta d’un immoble, d’una vivenda per a ser exactes. I com tal ha de pagar els mateixos impostos de qualsevol altra.

Son més barates de construir que una casa tradicional
Tampoco.

Una casa prefabricada cuesta lo mateix o més que una casa construïda de manera tradicional amb les mateixes qualitats.

De fet, en una casa prefabricada no hi ha hagut tantes opcions per triar materials i preus com en una casa tradicional. Com estan hechas en sèrie de les seves opcions de personalització són molt més limitades.

¿Se poden construir sobre qualsevol tipus de terreny?
No, no és veritat.

Com explica anteriorment els experts de La Casa Agency, per a l’administració pública una vivienda siempre tiene las mismas obligaciones con independencia de cómo esté construida. Per tant, una casa prefabricada sola podrà edificar-se en aquells solars urbans que tinguin permès la construcció d’habitatges.

A més, hi ha que tenir en compte que cada parcel·la té unas limitacions urbanístiques, com l’alçada màxima o els metres quadrats que es poden construir, amb les que també han de complir les cases prefabricades.

¿Se tardan menys en construir les cases prefabricades que les tradicionals?
Això és així, però amb mates.

És cert que el temps de construcció d’una casa prefabricada dura entre dos i quatre mesos menys que el d’una casa tradicional. Sense embargo, a aquest termini hi ha que afegir el temps que tarda l’ajuntament en tramitar totes les llicències necessàries per poder realitzar l’obra i entrar a viure a l’habitatge.

La concesión de estas licencias puede ampliarse hasta los seis meses dependiendo del municipio en donde esté ubicada. Y estos tiempos no se acortan por tratarse d’una casa prefabricada.

¿No és necessari contar amb cap arquitecte o aparejador per al projecte?
Esto último tampoco es cierto.

Segons explican des de La Casa Agency, tot el projecte d’obra nova s’ha de signar pel tècnic corresponent. En el cas de viviendas, las fases de Proyecto Básico y Proyecto de Ejecución hauran de ser firmades per un arquitecte per poder obtenir la llicència d’obra.

A més, durant l’obra s’haurà de contractar obligatòriament a un arquitecte, que pot ser el mateix que el projecte, ja un aparejador per formar la Direcció Facultativa, que s’encarregarà de supervisar la bona execució dels treballs.

[ad_2]