OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

MULTINIVEL IBÉRICA obtiene el certificado de Calidad Empresarial CEDEC como reconocimiento por su gestión


Des de la seva seu central ubicada a Villamalea (Albacete), l’empresa presta tot tipus de serveis a les bodegues de les principals zones vinícoles d’Espanya i Portugal, tot l’equipament especialitzat necessari per a el tractament, procés i envasat del vi, amb materials d’última generació que incorporen les tècniques més innovadores del sector.

D’aquesta manera, VINOS CÁNDIDO col·laborar amb els enòlegs per millorar els seus processos productius a nivell qualitatiu i facilitar tot el necessari perquè el bodeguero pugui comercialitzar els seus vins, sense necessitat de realitzar grans inversions ni manteniments. Així, l’empresa ofereix un preu tancat per un litre de vi tractat que aporta major seguretat i control de costos per als seus clients, un servei que utilitzen més de 200 bodegues, entre elles les més prestigioses amb DO internacionalment reconegudes.

L’empresa segueix en constant evolució i creixement, fomentant la formació continua del seu personal i realitzant les inversions necessàries en equipament especialitzat, tot amb l’objectiu d’oferir les màximes garanties de qualitat del servei que presta als seus clients.

Gràcies a tot aquest treball i les actuacions implementades aquests últims anys, MULTINIVEL IBÉRICA ha obtingut el certificat de compliment de la “NORMA CEDEC DE CALIDAD EMPRESARIAL” en les àrees de Estrategia Empresarial, Política de Recursos Humans y Control de Gestión otorgado tras un anàlisi exhaustiu per la consultoria CEDEC, líder europeu en gestió, direcció i organització estratègica per a tot tipus d’empreses des de 1965.

En la actualidad, MULTINIVEL IBÉRICA, SL encara el seu futur amb totals garanties d’èxit. Prueba de ello es el sello de calidad recién otorgado, por el que la consultoría CEDEC, amb quien col·labora des de l’any 2018, acredita l’estricte compliment de les normes i estàndards de qualitat, i distingir a l’empresa, garantint la seva solidez empresarial en dichos. àmbits.

La consultoría d’organització estratègica d’empreses CEDEC és líder en Europa en gestió, direcció i organització per a empreses familiars i pymes des de 1965. La seva finalitat és posar a l’abast de les empreses els sistemes d’organització que resulten més eficients, optimitzant els seus resultats empresarials i treballant junts cap a la consecució de la Excel·lència Empresarial.

El seu factor diferencial resideix en la seva metodologia contrastada de treball. CEDEC treballa amb i per als empresaris amb l’objectiu d’implementar de forma efectiva, en empreses familiars de qualsevol mida, una gestió professional i actualitzada a través de l’aplicació de tècniques i sistemes de treball propis.

Implantada en España des de 1971, CEDEC ha participat en projectes de més de 46.000 empreses, més de 13.000 a Espanya, ocupant una plantilla de més de 300 professionals altament qualificats en totes les seves sedes, 150 de les quals a Espanya. CEDEC és membre de la AEC, la Asociación Española de Empresas de Consultoría.

Con oficinas en España a Madrid y Barcelona, ​​la consultoría de organización estratégica para empresas CEDEC, està present a França, Bèlgica, Luxemburgo, Suiza i Itàlia.

El treball i consolidació de CEDEC com a consultoria especialista en l’organització estratègica empresarial, es veu reflectit en nombroses opinions y casos d’èxit d’empreses que ofereixen de forma desinteressada su opinió de CEDEC i podeu consultar a les diferents webs dels països on està implantada l’empresa https://www.cedec-group.com/es/opiniones, amb comentaris al seu canal de youtube https://www.youtube.com/channel/UCg86SZfSTgWFsRWz27OfW_g