OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Primer Carpool de la diversidad de Fundación Adecco y Europcar Mobility Group


En línia amb el compromís amb la diversitat i en suport a la missió #EmpleoParaTodos de la Fundació Adecco, Europcar Mobility Group España s’ha embarcat en una nova aventura, el Carpool de la diversitat. El director financer de l’entitat, Gerardo Bermejo, ha tingut l’oportunitat de comentar els retos que la companyia té per delant en matèria de diversitat i inclusió en un entorn tan ‘el teu’ com el cotxe, sentat de copilot junt a Desirée Vila, deportista paralímpica i embajadora de la Fundació Adecco.

Europcar Mobility Group es va adreçar al programa #EmpleoParaTodos de la Fundació Adecco el passat mes de febrer, en un moment molt complicat per a l’accés a l’ocupació dels segments de la població especialment vulnerables, ja que encara s’arrastraban les conseqüències de la pandèmia (el 2020, la contractació de persones amb discapacitat es desplomó un 26%). Ahora, en un context de recuperació i amb unes perspectives alguna cosa més optimistes, és moment de seguir treballant en el propòsit de la plena inclusió per a aquells que tinguin més difícil, sent fonamental la implicació del teixit empresarial per avançar en aquest procés.

“Las empresas han cambiado, ya no se centran solo en el negocio. Debemos incluir una serie de valores; entre ells, ser empleadors responsables per donar un pas adelant per la inclusió. Es el moment de sumar ”, va comentar Gerardo Bermejo durant aquest primer Carpool de la diversitat.

Aquest tipus d’iniciatives refuerzan un dels majors objectius pel que treballa la Fundació Adecco: que els comitès d’Adreça es comprometen amb la diversitat com a palanca per a la plena inclusió de les persones amb discapacitat marítima.

Sí a la diferència, no als prejudicis
Durant el seu passeig en cotxe per les calles de Madrid, Desirée Vila ha volgut ressaltar la importància de contar amb equips diversos i inclusius a les empreses. “Tots som diferents i si cada membre del grup és capaç d’aportar al seu camp, tindrem un equip compacte que serà capaç d’aconseguir molts més resultats”.

Gerardo Bermejo se ha mostrado de acuerdo con esta idea: “Ser diferents no vol dir que seamos ni bons ni malos. La normalitat és un terme estadístic, i hi ha coses que es venen d’ahí i que son extraordinàries ”. A lo que ha afegit que hay que evitar los prejuicios que todos tenemos e intentar trabajarlos para que no resten competitividad. Ha puesto como ejemplo el teletrabajo. “Antes de la pandemia, podríem tenir nostres prejudicis de cara a aquests models de treball, però la crisi de la Covid-19 ens va posar a tots en el nostre lloc, i la realitat és que els nostres equips van respondre al 200%. Tenim que seguir treballant en matèria de mobilitat, accessibilitat i ocupació responsable ”, ha comentat. Asimismo, ha resaltado que sigue aprendiendo cada día en materia de liderazgo inclusivo, conscient de la importància de la figura dels líders per lograr entorns oberts a la inclusió.