OrientaRioja

Actualidad y noticias de La Rioja y España, Última Hora

Workation: Madrid vence a Barcelona como mejor destino para trabajar a distancia


En l’estudi actual de Preply es pot analitzar en 74 ciutats de tot el món les condicions per treballar a distància.

  • Madrid i Barcelona ofereixen bones condicions; la capital española es posiciona dins de les 10 millors a Europa.

  • La ciutat australiana de Brisbane és la millor del món per fer treball.

  • Lisboa és la ciutat de la UE amb les millors condicions per treballar de forma remota i ocupar el segon lloc en el ranking.

Preply, la plataforma d’aprenentatge en línia, ha publicat un estudi que analitza el treball remot a les 74 ciutats més poblades del món. A fi de conèixer el rànquing de les millors ciutats per fer el treball, s’avaluen les dades de les categories: “calidad de vida”, clima i medi ambient” i “costes i seguretat”. El estudio arroja que España ofereix bones condicions en comparació amb altres països.

Cada vegada són més les empreses que ofereix homeoffice o teletrabajo als seus empleats. El que abans era només possible per als nòmades digitals, avui s’ha convertit en una realitat per a molts professionals espanyols: treball, combinació de treball i vacances. I com no totes les ciutats són les més ideals per treballar des d’ahí, s’ha elaborat una llista de classificació en la que s’examina les condicions del treball remot en 74 ciutats de tot el món, fent així l’índex de treball.

L’índex de treball confirma que a Espanya és possible trobar les condicions ideals per treballar de forma remota. Amb costos de lloguer i d’escola més asequibles que en altres països, amb condicions climàtiques favorables per a treballar productivament i amb una qualificació superior que el promedio en qualitat de vida, les ciutats espanyoles tenen un destí atractiu i prometedor per fer treball. Madrid es posiciona al lloc 12 del rànquing general, i al lloc sèptim de la Unió Europea. D’aquesta manera la capital espanyola vence a Barcelona que s’ubica en el puesto 19 de les millors ciutats per fer treball, alguns punts en costos i seguretat impidió que aquesta ciutat tingui una millor posició.

El ganador del ranking és Brisbane, aquesta ciutat australiana compta amb les millors condicions per treballar de forma remota. Amb 22ºC de mitjana durant l’any té la temperatura perfecta per aconseguir un millor rendiment en el treball. En quant a los factors de costos, la ciutat està per sota del promedio en preus accessibles. En segon lloc, es troba Lisboa, la capital portuguesa compta amb un bon servei de salut, en comparació amb les altres ciutats, i en general és un molt bon destino per treballar i viure, a la majoria dels punts estudiats va rebre molt bona puntuación. . El tercer lloc de la llista l’ocupa la ciutat més gran de l’illa de Chipre. Els seus 283 dies amb sol, la seva temperatura mitjana de 20°C i un lloguer asequible, fan que Nicosia sea sense duda un lloc ideal per fer treball.

“Si bé el treball remot semblava un mite per a molts treballadors fa uns anys, COVID-19 ha convertit el treball remot en una realitat per a molts treballadors”, va dir Kirill Bigai, director executiu de Preply. “Está cada vegada més a prop de la possibilitat de fer reunions de treball des d’un paraíso vacacional. A esto llamamos workation: un model híbrido de trabajo y vacaciones”.

L’estudi complet amb els dades recopilats i la metodologia es poden consultar a: https://preply.com/es/blog/indice-workation/

Sobre Preply
Preply, la plataforma d’aprenentatge en línia, connecta al seu red global a milles d’estudiants actius i tutors. A través d’un algoritmo automàtic, els alumnes i professors, verificats en més de 50 idiomes, es vinculan. Els tutors creen plans personalitzats per adaptar-se al pressupost, horari i coneixement actual de l’alumne. Estudiants de més de 150 nacionalitats han pres més de 10 milions de classes amb mestres ubicats en 190 països. Preply ha estat creada a Ucrania el 2013 per Kirill Bigai, Dmytro Voloshyn i Serge Lukyanov, els seus cofundadors. La companyia ha recaudat més de 15 milions de dòlars i compte amb més de 180 empleats de més de 25 nacionalitats, que treballa des de les seves oficines a Kiev i a Barcelona.